Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Közép-Európa leggyorsabb vízi csúszdája itt van a szomszédban

2019. 08. 30. 09:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Alig 20 kilométerre a rédicsi határátkelőtől csoda várja a vízi száguldást kedvelőket. Szlovéniában, Moravske Toplicén (Alsómarác) alakították ki a Terme 3000 nevű gigantikus vízi élményparkot, amely a helyi termálvízre épülve Közép-Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává vált.
Óriási vízi csúszdák, a fiatalok számára őrült száguldás és buli kifulladásig, az idősebb korosztálynak pihentető, gyógyító termálvizes nyugalom. Mindez egy helyen, Moravske Toplicén.
 
A fürdőhely, Moravske Toplice Szlovénia legészakibb részén található, őrségi vagy zalai kirándulásunkról is könnyen útba ejthetjük. A környéken 1960-ban kőolaj után kutattak, de helyette forró víz tört fel. Mivel kőolajat nem találtak, a furatot lezárták, de a helybeliek, akik hamar megismerték a meleg víz gyógyhatásait, kezdetleges fürdőként kezdték használni. Az első medence 1962-ben csak 4x4 méteres és 180 cm mély volt. Azóta rendkívül gyorsan nőtt a hely népszerűsége, és az évtizedek alatt egy kis üdülőváros épült a folyamatosan fejlődő, bővülő fürdő köré. Szállodák, kemping, számtalan vendéglátóhely szolgálja ki a fürdővendégek kényelmét. A termálfürdő pedig egy hatalmas, modern csúszdaparkkal bővült, mely az ország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye.

A fekete gyógyvíz

A fürdő különlegessége egyedülálló fekete vize, ami 1175 méter mélyből tör fel az egykori Pannon-tenger mélységéből. A 72 fokos forrásvízben persze fürdeni nem lenne túl kellemes, ezért azt ideális 36-37 fokra lehűtve vezetik a medencékbe. A víznek fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van. A fekete termálvízben való fürdőzés kedvező hatással van az egész szervezetre, hiszen nyugtat, felfrissít, serkenti a vér- és nyirokkeringést, javítja az immunrendszert, valamint enyhíti a fájdalmakat. A sajátos gyógyhatással rendelkező víz kétségkívül segít reumás, légzőszervi és bőrbetegségek esetén, valamint műtétek utáni rehabilitációnál.
Közép-Európa leggyorsabb vízi csúszdája itt van a szomszédban

Vízesések, jacuzzik és fejes ugró torony télen-nyáron

A fürdő négy évszakos, a félig fedett medencékben is nagyszerűen érzi magát az ember télvíz idején is. Összesen 30 külső és belső medencéből áll a komplexum, számos medencében találunk különböző, változatos élményelemeket, jakuzzikat, buzgárokat, dögönyözőket, sodrófolyosót, vízeséseket, még egy speciális fejes ugró medence is van, ahol akár 3 méterről is próbára tehetjük bátorságunkat. Hatalmas úszógumiban ereszkedhetünk le a meleg vizű folyón, vagy akár hidro-levegős nyugágyakban lazulhatunk.


Ha felülnézetből is kíváncsiak vagyunk a fürdőre, akkor próbáljuk ki a Gólya repülése fantázianevet viselő kötélpályát, mellyel átrepülhetünk a medencék felett a csúszdáktól egészen a termálpark másik végéig.
Közép-Európa leggyorsabb vízi csúszdája itt van a szomszédban

Lélegzetelállító száguldás a tekergő csúszdákon

A legnagyobb attrakció a 22 méter magas toronyból induló két, 170, illetve 140 méter hosszú, vizuális- és hangeffektusokkal ellátott csúszda, valamint a rendkívül látványos és egyedülálló csúszda, az Aqualoop, amely egy 360 fokos hurkot ír le.  A brutális csúszdán 7 másodperc alatt száguldunk le elérve a 80 km/h sebességet. Ez a negyedik leggyorsabb vízi csúszda egész Európában, de talán még ennél is nagyobb kihívás a „Kamikaze”, amely csúszdáról konkrétan szabadesésben zuhanunk le a csobbanó medencébe, ahogy az az alábbi videóban is jól látható.
Közép-Európa leggyorsabb vízi csúszdája itt van a szomszédban
Fürdőajánló
Terme 3000
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...