Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Náthásan a fürdőbe? Igen vagy nem

2021. 11. 08. 08:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A hidegebb hónapok, valamint a nátha és influenza szezon közeledtével felmerül a kérdés: mehetünk-e betegen fürdőbe, szaunába vagy masszázsra?
Ha tetszik, ha nem, nyakunkon az ősz. A hűvös és barátságtalan időben nincs is kellemesebb egy fürdőben eltöltött napnál. Arról nem is beszélve, hogy sokan úgy tartják, a szauna remek módja annak, hogy megszabaduljunk egy kezdődő megfázástól. A kérdés tehát adott: mehetünk fürdőbe akkor is, ha betegek vagyunk?

Arckezelés

Nátha-influenza esetén: nem ajánlott, a fertőzés veszélye miatt.
Allergia esetén: ajánlott! Kifejezetten hasznos lehet, ha a megfelelő termékeket használják a kezelés során.

Masszázs

Nátha-influenza esetén: nem ajánlott, a fertőzés veszélye miatt.
Allergia esetén: ajánlott, hiszen a masszázs javítja a keringést és nyirokkeringést is, ha pedig a megfelelő pontokon alkalmaz nyomást a masszőr, enyhítheti a fejfájást is.
 Náthásan a fürdőbe? Igen vagy nem

Szauna, gőz

Nátha- influenza esetén: ha fertőző betegségünk, náthánk vagy influenzánk van, inkább maradjunk otthon, hiszen mindenki mást is megfertőzhetünk. Ha beteg vagyunk, inhaláljunk egy gyógynövényes főzettel töltött tál felett, illetve gőzöljünk forró fürdő vagy zuhany segítségével.
Allergia esetén: az allergiának jót tesz a gőz, ellenben a száraz szauna akár irritálhat is.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...