Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Nyáron is izgalmas a Tátra fővárosa: nagyszerű fürdőt találtunk

2019. 07. 30. 17:17
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha azt halljuk, Lengyelország és Zakopane, azonnal a síelés jut eszünkbe. Pedig Zakopane és környéke csodálatos kirándulóhelyeket, történelmi nevezetességeket és néhány színvonalas fürdőközpontot is kínál az ide utazóknak. Utóbbiak közül mi most a Zakopane közvetlen közelében található Terma Bania-t vesszük célba.
A Terma Bania a lengyel Tátra egyik legújabb fürdőkomplexuma, 2011-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. Zakopane a Magas-Tátra lábánál, Lengyelország legmagasabb tengerszint feletti magasságban fekvő városa, a Tátra fővárosának is nevezik.
 
A Terma Bania fürdő Zakopane síparadicsomától alig 20 kilométerre, Bialkában található, könnyen megközelíthető. Az egész éven át nyitva tartó fürdő már megjelenésében is gyönyörködtet, tájba simuló építészeti megoldásai, lépcsőzetes medence rendszere és zöld növényekkel beültetett teteje egyedülálló a térségben.
Forrás: termabania.pl
Egyedi élményt jelent télen, hiszen közvetlenül a sípályák mellé telepítették, így a meleg vízben ülve gyönyörködhetünk a téli táj szépségében, este pedig a kivilágított pályák mellett, a hóban levő medencében lazíthatjuk el izmainkat. De természetesen a fürdő nyáron is csodálatos élmény, amely modern felszereltségével, a lankák közti csendes elhelyezkedésével egyedülálló pihenési élményt nyújt a Tátra megfáradt turistáinak.
Nyáron is izgalmas a Tátra fővárosa: nagyszerű fürdőt találtunk

Hangos és csendes zónák között lebegve

A fürdőben használt termálvíz 2500 méter mélyről tör elő, 72°C-osan, melyet a vendégek 14 medencében, 34°C - 38°C-osan is élvezhetnek. A fürdőt két részre „hangos” és „csendes” zónára osztották. Így különítették el a bulizni, szórakozni vágyókat és a pihenésre, relaxálásra áhítozókat.  A "hangos zónában” vízi vidámpark található játékokkal, 5 medencével és 300 méternyi csúszdával a családok legnagyobb örömére.
Nyáron is izgalmas a Tátra fővárosa: nagyszerű fürdőt találtunk
A "csendes zóna”  ideális hely a pihenésre, nyugalomra vágyóknak; 3 gyógyvizű medence és egy jakuzzi közül választhatunk, de vár minket a szaunárium is, ahol 5 különböző típusú és hőmérsékletű szauna, valamint egy 36 fokos és egy 24 fokos úszásra alkalmas medence vár minket. Emellett minden nap szauna programokon vehetünk részt. A hatalmas, zöld napozó részlegen nyáron is megcsodálhatjuk a fenséges hegyeket, amik körülveszik a fürdőt.
Nyáron is izgalmas a Tátra fővárosa: nagyszerű fürdőt találtunk
Forrás: termabania.pl

Libegő, Tátra múzeum és egy varázslatos hegyi tó

Fürdőzés előtt vagy után útnak indulhatunk a Tátra hegyei között, ahol hosszabb-rövidebb kirándulásokat tehetünk a Tátra számtalan túraösvényén, gyalog vagy kerékpárral.
 
A Tátra csúcsai egyre több siklóernyőst vonzanak tavasztól őszig, hiszen a kilátás innen leírhatatlan. Ha valaki erre nem vállalkozik, a helyi libegőre felszállva is megcsodálhatja a panorámát. Zakopanéban járva érdemes felkeresni a Tátra Múzeumot, amelyben az egész régióról átfogó képet kaphatunk. A múzeumban etnográfiai és természettudományos kiállítások láthatók itt, bemutatják a helyi népviseletet, a Tátra növény- és állatvilágát. A múzeum mögötti botanikus kertben több száz, helyben őshonos növényfaj látható, köztük a kihalás szélén álló fajták is.
 
A Tátra legszebb tavának tartott Morskie Oko Zakopanetól 12 km-re található, sokat kirándulnak ide a városból. A parkolótól a tóhoz vezető 9 km-t gyalog kell megtenni, mivel ide sem autókat, sem kerékpárokat nem engednek be. Aki szeretné megúszni a kiadós sétát, lovas “minibuszokkal” is megteheti a távot. A tó körül jelzett túraútvonal halad, gyönyörű kilátással a tóra és a körülötte lévő hegycsúcsokra.
Képek forrása és további információ:  termabania.pl
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide