Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ősi és trendi: ezért egyre népszerűbb a termálfürdőzés

2024. 05. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A termálfürdőzés hagyománya egészen a római kor előtti időkig nyúlik vissza, vitathatatlanul a leges legrégebbi "spa élmény", aminek népszerűsége a napjainkban ismét növekedésnek indult.
Attól még, hogy valami régi, lehet trendi is egyben; különösen igaz ez a termálfürdőzésre. Íme, öt mindent kétséget kizáró érv, amiért érdemes kipróbálni ezt a divatos és egyben ősi "rituálét".
1. Megfizethető kikapcsolódás: számos termálfürdőbe kifejezetten jutányos áron lehet bejutni, nem is beszélve a különböző diák és családi kedvezményekről. Még a Gellért és Széchenyi fürdőkbe is igen kedvező áron lehet pancsolni a Zsigmondy kártya kiváltásával.
2. Valódi közösségi tér: a termálfürdők tökéletesen alkalmasak a relaxálásra, de egyben a közösségi élet színterei is. A fürdő remek helyszíne lehet egy közös családi vagy baráti programnak, de érdemes más fürdővendégekkel is szóba elegyedni.
3. Hasznos: a hazai termálfürdők jelentős részében gyógyvíz található, így amellett, hogy segítenek elűzni a stresszt, számos betegség kezelésére és megelőzésére alkalmasak.
4. Könnyen elérhető: nem véletlenül írta anno a török utazó, Evlia Cselebi: "ha egy utazó leböki a sétapálcáját Magyarország bármely pontján, akkor ott a felszínre termálvíz fakad." Hazánk kivételes adottságokkal rendelkezik termál- és gyógyvíz tekintetében, éljünk hát ezekkel a lehetőségekkel.
5. Különleges: minden egyes termálfürdőnek megvan a maga sajátossága. Ha igazán érdekes történeteket szeretnénk hallani, kérdezzük a helyieket a víz áldásos hatásáról.
Werkner Anita
Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...