Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig

2019. 07. 18. 19:18
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Vadregényes, eldugott, családias, árnyékos strandok, melyek között találunk homokos, füves és kavicsos partszakaszokat, mind csodálatos panorámát nyújtanak a Balaton északi partjára, és közös bennük még az, hogy valamennyit ingyen használhatjuk.

Balatonberény

Ha nyugatról érkezünk a Balatonhoz, akkor a berényi lesz az első strand, melynek 2 km hosszú partszakaszán megpihenhetünk, fokozatosan mélyülő vizében a gyerekek is jól érezhetik magukat. Zsúfoltságtól nem kell tartanunk a betonos borítású, festői szépségű balatoni strandon, mely nádasokkal, apró szigetekkel, és öblökkel tagolt.
Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig
Balatonberényi szabadstrand

Balatonkeresztúr

A település egyetlen strandjára, a Vitorlás utcaira akár busszal is érkezhetünk, ugyanis a legközelebbi megálló 200 méternyire van. Gondozott füves terület, fokozatosan mélyülő partszakasz várja az itt nyaralókat. A Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stég igazán retro hangulatú.
Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig
Vitorlás utcai szabadstrand

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdő egy 8 km hosszú partrészen tart fenn szabadstrandokat, melyek közül a Zagytéri szabadstrand a legnagyobb, a vitorláskikötőtől nyugatra találjuk. Főleg gyerekes családok látogatják a sekély partszakasz, a homokozó és a játszótér miatt. A Hajóállomás szabadstrand a vitorláskikötő mellett, 1 km-re a legközelebbi vasúti és buszmegállótól, a víz itt lassan mélyül, a strandon vízibiciklit is bérelhetünk. A Polgár utcai strand a város közepén található, ingyenesen tudunk parkolni környékén, a fás-árnyékos övezet a kisgyerekes családoknak kedvez. A Szabadság úti szabadstrandon minden nap 9-18:00-ig fürödhetünk, hosszan vízbe nyúltó töltést, kavicsos sétányt, és csodaszép panorámát találunk az északi partra nézve. Az Őrház utcai strand van a legközelebb a vasútállomáshoz, fokozatosan mélyül, parkolhatunk ingyen, és két büféből is megrendelhetjük a kedvenc balatoni ízeinket itt. Az Őz utcai strandot azoknak ajánljuk, akik igazán csendes és eldugott strandra vágynak, ez a legkisebb és leginkább vadregényes az összes közül.
Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig
Hullám utcai szabadstrand -Balatonmáriafürdő

Balatonfenyves

A balatonfenyvesi Nagystrand különösen kedvelt a kisgyermekes körében az itt kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész miatt, valamint tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető, 200 m-re találjuk a vasúti és a buszmegállót is. A parton a klasszikus ketreces ugráló vagy a játszótér mellett a strandröplabda-pálya is található. A Balatonfenyves-alsói strand a vasútállomás közvetlen közelében számos sportolási lehetőséggel és animátor programmal vár mindenkit, a gyerekeket mászókával, hintával és homokozóval is.
Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig
Balatonfenyves-alsói szabadstrand
A Pozsonyi utcai strand lassan mélyülő, homokos partja kedvelt a kisgyermekes családok körében. A Csalogány strand 400 méter hosszú partszakasszal és értékmegőrző szekrényekkel várja a fürdőzőket. Az István király utcai, avagy a Fenyőstrand hossza 40 méter, a víz itt fokozatosan mélyül, és játszótér is biztosítja a gyerekek jókedvét.

Fonyód

A Huszka utcai a város leghangulatosabb szabadstrandja Fonyód Alsóbélatelep városrészén található. A füvesített strandon büfé és játszótér található, a legkisebbeknek pedig tovább kedvez a pancsoláshoz tökéletes sekély víz. A legközelebbi buszmegálló és vasútállomás is 400 méternyire fekszik. A Báthori utcai minden nap 9-19:00 között tart nyitva, itt játszótér, büfé, strandröpi és kosárlabda pálya is van. A Bélatelepi strand csodaszép panorámát biztosít Badacsonyra, a déli parthoz képest gyorsan mélyülő partszakasszal és egy kellemes homokos öböllel várja a fürdőzőket, a vasútállomástól 20 percre. A városi szabadstrand lassan mélyülő, zárt öböllel és kiépített parttal egyaránt rendelkezik. Az Árpád parti strandon 5 büféből választhatjuk ki kedvenc strandkajánkat, találunk csúszdát, bérelhetünk vízibiciklit, kajakot, és akár felfújható matracokat is vásárolhatunk.
Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig
Báthori utcai szabadstrand
A képeket a strand.hu portáltól kaptuk. A nyitókép a Fonyód városi szabadstrandon készült.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide