Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Szlovénia legjobb wellness helyei

2024. 01. 24. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy elérjük Közép-Európa legnagyobb, termálvízre épült wellness központját, kipróbáljuk a fekete termálvizet, esetleg egy, már 800 éve használt alternatív tengeri gyógykezelést. Tartsanak velünk Szlovéniába!

Wellness Orhidelia Terme Olimia

8 egymást követő évben választották meg a legjobb szlovén wellness centrumnak az Orhideliát, csodálatos vízi világa, luxuselemekkel rendelkező szauna-világa, különleges, modern építészete és kiemelkedő szolgáltatásai miatt. Podcetrtek település amúgy is híres gyógyforrásairól, így tökéletes helyszínt jelent a pihenni vágyóknak. Fedett és szabadtéri medencéi olyan elemeket kínálnak, mint a vízi bár, víz alatti zene, sodró folyosó vagy pezsgőfürdő, sőt, még egy kis barlangot is. A kezelések közül választhatjuk a kristályterápiát, a csokimasszázst, kipróbálhatjuk a vízágyas pihenőrészleget is. Pénteken és szombaton éjfélig is nyitva tartanak, a gyerekeknek pedig 14 éves kor alatt ingyenes a belépés. Februárban egy teljesen új részleget is megnyitottak, melyben innovatív úszómedencék, 7D-s mozi, mászófal, csúszdák, egyedülálló pihenő területek várják az idelátogató vendégeket.
Szlovénia legjobb wellness helyei

Terme Portorož

Bár kevesen ismerik, de Szlovéniának is van tengerpartja, mégpedig Piranban és Portorozban, ahová turisták ezrei látogatnak nyáron. Portorozban termál és wellness szolgáltatásokat is kipróbálhatunk, így a 800 éves alternatív gyógymódot, a thalassoterápiát, azaz a tengeri gyógykezelést, melynek során tengervízből nyert sóval, algával, iszappal kényeztetik a testet. Tepidárium, gőzfürdő, finn, gyógynövényes szauna és laconium (a római fürdőkre hasonlító száraz és meleg légfürdő) is megtalálható itt. Sós vizes medencék, egészségügyi-, esztétikai- és fitneszközpont is várja itt a fitt, egészséges életmódot követő vendégeket.
Szlovénia legjobb wellness helyei

Rimske Terme

Egy erdő közepén találjuk a Rimske gyógyfürdő és wellness központot. Panorámás úszómedencéi, 4 fedett fürdője mellett masszázsmedencéiben vízi székek és ágyak is várják a fürdőzőket. Római, finn, török és infravörös szaunái 40-100 Celsius fokosak. Illatos fürdőjében, millió buborék között, kellemes zenét hallgatva olyan hangulatba kerülhetünk, ami mindennél jobban ki tudja kapcsolni elménket.
Szlovénia legjobb wellness helyei

Terme 3000

Alsómarácon építették fel Közép-Európa legnagyobb, helyi termálvízre épült wellness-központját. Különlegessége a fekete víz 1175 méterről, a Pannon-tenger mélyéről származik, javítja a vérkeringést, pozitív hatással van a krónikus gyulladásos betegségekre, fájdalomcsillapító, enyhíti az idegi feszültséget és felfrissíti az egész testet. A gyerekek kedvencei minden bizonnyal a 22 méter magasból induló 170 és 140 méter hosszú csúszdák, amelyek hangeffektekkel szórakoztatják a bátor csúszókat. Hihetetlenül sok, 30 szabadtéri és beltéri medencéje van.  Az egyik medence felett még kötélpályán is átcsúszhatunk. Finn szaunája svájci fenyőből készült, infraszaunájában a falak Himalája sóval vannak kiegészítve, gőz szaunájában pedig illóolajokkal lazulhatunk.
Szlovénia legjobb wellness helyei

Terme Ptuj

Szlovénia egyik legrégibb városa, Ptuj, melynek római stílusú gyógyfürdője hatalmas, 4200 m2-es vízi parkkal, hatalmas csúszdarendszerrel, hullámmedencével és további 14 medencével, luxus wellness központtal rendelkezik. Finn, aroma és sós szaunái, termálvizes pezsgőfürdője vagy iszappakolása várja azokat, akik inkább gyógyulni vágynak, különleges hordó alakú szaunáját pedig azok keresik fel, akik az autentikus alpesi szaunázást részesítik előnyben. Aki inkább kezelésre szeretne bejelentkezni, kipróbálhatja a hidro-, az elektro- és lézerterápiát is. Az egyik medencéje olyan mély, hogy még búvárkodásra is alkalmas.
Szlovénia legjobb wellness helyei
Képek forrása: terme-olimia.com (2.), lifeclass.net (3.), rimske-terme.si (4.), ava-hotels-resorts.com (5.), sava-hotels-resorts.com (6.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...