Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Türkizkék gyógyító víz a lávamező közepén - az izlandi Kék Lagúna

2021. 08. 23. 10:53
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Izland délnyugati csücskében, egy sivár lávamező közepén található a sziget legismertebb szabadtéri fürdője, a Kék Lagúna. A természet ezen páratlan műalkotásának az egész világról csodájára járnak.
Bár Izlandon nagy hagyománya van a szabadtéri termálfürdőzésnek, a lagúna csupán három évtizedes múlttal büszkélkedhet. Az 1980-as évek elején a helyiek vették észre, hogy a Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván összegyűlt, felhevült tengervíz jótékony hatású és többféle bőrproblémát is gyógyít. A medence vize 6500 láb mélyről ered, ahol az édesvíz és a tengervíz szélsőséges hőmérsékleten elegyedik egymással. A kovával, algával és ásványi anyagokkal feldúsult víz 38 fokosan érkezik a felszínre.
Kattintson a képre, galéria nyílik!
 

Gyógyít és gyönyörű

A gyógyhatás kiaknázására nyilvános fürdőt nyitottak, amely nemcsak a gyógyító ereje, hanem a szépsége miatt is vonzza a helyiek és a turisták ezreit. A lagúna vize kétnaponta teljesen kicserélődik így biztosítva a kemikáliák nélküli, tiszta vízminőséget. Az egész évben nyitva tartó fürdő, az állandó 37-39 C-os vízhőmérséklettel gondtalan kikapcsolódást biztosít akár a fagyosabb téli napokon is.
A tó kékesfehér színét a benne található kova adja, mely a körülötte lévő koromfekete lávamezőnek köszönhetően markánsan kitűnik a környezetéből, ezáltal különleges, szinte mesébe illő látvány nyújt az idelátogatónak. A lagúna vize sós, mivel a kőzetek repedései közé a tengervíz szivárog be.
Türkizkék gyógyító víz a lávamező közepén - az izlandi Kék Lagúna

 

A fürdőzés rituálé

A fürdőzésnek az izlandiak számára külön rituáléja van. Mielőtt bemennének a vízbe alaposan lezuhanyoznak, majd egy radírozással kezdik a kúrát. A testradírozáshoz a legjobb a lagúna vízéből természetes módon kivont szilícium-dioxidból, ásványi anyagokból, algákból és desztillált só keverékéből álló massza, amely nemcsak alaposan tisztítja, hanem egyúttal táplálja is a bőrt. Ezután lehet folytatni egy kis fehér iszappakolással, melyet a medence szélén lévő tárolókból tudunk elvenni és magunkra kenni. A pakolás elősegíti a pikkelysömör, az ekcéma és egyéb bőrbetegségek gyógyulását, miközben természetes módon javítja a bőr tónusát. 5-10 perc, azaz a pakolás megszáradása után már igazán nincs más hátra, csak áztatni magunkat a kellemesen meleg vízben.
Akinek ez még nem lenne elég, az igénybe veheti a fürdőhöz tartozó szaunákat és a különböző kezeléseket. Többek között túrázás utáni lazító masszázs, energizáló kezelés, vagy akár speciális Kék Lagúna terhes masszázs egészítik ki a fürdőélményt. Aki pedig egy hosszabb fürdőkúrára vágyik a szilíciumdioxid, kénben, kék és zöld algákban gazdag vízben, az válassza a fürdő mellett található klinika szállodáját, amely privát fürdési lehetőséget kínál a vendégek részére. Ha pedig nem lenne ideje egy hosszabb kúrára, de szívesen élne a víz jótékony hatásával az otthonában is, vásároljon be a lagúna vízéből előállított bőrápoló termékekből!

 

Nem árt előre megvenni a jegyet

A híres fürdő mindössze 13 km-re van a nemzetközi repülőtértől, így könnyen útba ejthető a szigetről történő elutazás előtt. Az sem baj, ha nem viszünk magunkkal törölközőt, mert a belépőjegyen felül különböző csomagokat is vehetünk, amelyekben benne van a törölköző, fürdőköpeny és strandpapucs használata is. Nem árt előre foglalni a fürdőbe, hogy biztosan legyen helyünk. A Kék Lagúnában történő mártózás méltó befejezése egy izlandi utazásnak, hiszen a lávamező közepén, a meleg, türkizkék színű vízben pihenve szinte egyszerre állapítjuk meg, hogy ennek pont itt, ezen az egyedülálló szigeten van a helye. Ha pedig felhőtlen téli estén érkezünk, még olyan szerencsénk is lehet, hogy sarki fény adja a „világítást” fürdőzésünkhöz.
Türkizkék gyógyító víz a lávamező közepén - az izlandi Kék Lagúna
Bővebb információ a Kék Lagúnáról:
www.bluelagoon.com
240, Grindavík (a keflaviki nemzetközi repülőtértől 15 percre)
Nyitvatartás
július-december naponta: 09:00-21:00
Ünnepi nyitvatartás
december 24-én 09:00-16:00
december 25-31: 09:00-20:00

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...