Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Vízparti veszélyek: így vigyázzunk a szemünkre, ha jön a kánikula

2017. 05. 15. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Borongós nappalok után nemsokára beköszönt az igazi nyár – ilyenkor legszívesebben a vízparton pihenjük ki a hétköznapok fáradalmait. Miután kiválasztották a legjobb strandot, és csak percekre vannak attól, hogy csobbanjanak egyet, szemüveget vagy kontaktlencsét viselőknek át kell gondolniuk néhány hasznos dolgot, hiszen számukra veszélyes is lehet a fürdőzés.
Biztosan mindenki tudja, hogy szemüvegben vagy kontaktlencsében különösen nehéz az önfeledt fürdőzés. A helyzet az, hogy nem csak kényelmetlen, de olykor veszélyessé is válhat, ha például kontaktlencsében vagy szemüveg nélkül fürdőzünk. Természetesen a tökéletes látással rendelkezők szemét is irritálhatja a víz, de a gyengébben látók sokkal több veszélynek vannak kitéve. Az alábbiakban ezeket a veszélyeket igyekszünk feltárni.

Soha ne hagyjuk bent a kontaktlencsét!

A modern kontaktlencsék egyik jellegzetessége, hogy úgy alakítják ki őket, hogy a szem minél több levegőhöz jusson a viselésükkor is. Ez az áteresztőképesség általában nagyon pozitív hatású, de a fürdőzés közben veszélyes lehet. Ugyanis a kontaktlencse ilyenkor nem csak a levegőt, de az apró mikrobákat, baktériumokat is átengedi, melyek fertőzést vagy akár szemkárosodást is okozhatnak. Természetesen ez attól is függ, hogy milyen vízben pancsolunk. Egy természetes vízben (pl. termál tó) sokkal nagyobb az esély a fertőzésekre, hiszen ezek vizét kevésbé tudják úgy tisztítani, mint az épített medencéknek. Ezek a kórokozók leginkább a szaruhártyát támadják, s vezethetnek fertőzéshez vagy gyulladáshoz. A leggyakrabban előforduló kórokozó az ún. Acanthamoeba. Még a neve is ijesztően hangzik, nem igaz? Ez a kis mikroszkopikus méretű amőba akár hosszú ideig tartó szenvedést is okozhat a felelőtlen fürdőzőknek.
Az épített medencékben a legnagyobb ellenség a klóros víz, ami könnyen a kontaktlencséhez tapadhat, ami könnyen irritációhoz, sőt akár a szaruhártya sérüléséhez, hegesedéséhez is vezethet. Ezért fontos, hogy a kontaktlencsét - bármilyen ártalmatlannak tűnik az - mindig kivegyük fürdés előtt.
Vízparti veszélyek: így vigyázzunk a szemünkre, ha jön a kánikula

Útban van a szemüveg?

A kontaktlencsében tehát nem tanácsos, azonban szemüvegben sem az igazi a fürdőzés. Kényelmetlen és úszás közben folyamatosan figyelni kell rá, nehogy lecsússzon. Hagyjuk akkor a parton? Nem jó megoldás. Szemüveg nélkül csak esünk-kelünk, nagy dioptria esetén pedig lehet, hogy még a törölközőnkig sem találunk vissza. Ráadásul a szemüveg értékes, akár el is lophatják, és az bizony megbonyolíthatja az életünket. Erre a problémára nehezen találni megoldást, azonban tényleg nagyon érdemes figyelni rá, hiszen senki nem szeretné elrontani a pihenését azzal, hogy elcsúszik a vizes padlón, elveszti a szemüvegét vagy épp összetöri azt.

Hagyjunk fel az aggódással!

Ahogy fent láthattuk, rossz szemmel a pancsolás nem egyszerű. Rengeteg mindenre kell figyelni, hogy az élmény ne váljon rémálommá. De van egy olyan megoldás, ami még mindig nem jut sokszor eszünkbe, ha a fenti problémákra keressük a választ. A lézeres szemműtét a szemüveg és kontaktlencse tökéletes alternatívája. Az egyetlen különbség csupán annyi, hogy ez tartós megoldást jelent. Mindössze 1-2 nap alatt változtathatunk az életünkön. Az első lépés mindig egy alkalmassági vizsgálat, ami online jelentkezés esetén ingyenes.
A lézeres szemműtét csupán pár percet vesz igénybe, és a Sasszem FEMTO lézerkezelés esetén a gyógyulási idő is mindössze egy-két nap. A kezelés után csak 1 hónapig kell tartózkodni a fürdőzéstől, szaunázástól, de mi ez ahhoz képest, hogy többet soha nem kell aggódnunk a szemünk miatt?
További részleteket a kezelésről itt talál: www. sasszemklinika.hu
Az ingyenes alkalmassági vizsgálatra az alábbi űrlap kitöltésével is jelentkezhet:
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem