Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Fogfájás nyaralás közben - Mit tegyünk?

2023. 02. 27. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Szinte egész évben azon gondolkodunk és azt várjuk, hogy mikor mehetünk végre nyaralni, kipihenni a fáradalmakat és feltöltődni egy kicsit. Olvasni a parton, kirándulni a városban vagy a természetben.

Belerondíthat a képbe egy váratlan helyzet, amely aztán teljesen elronthatja az élményt, ez pedig a fogfájás, tette közzé a feherdental.hu. A kínzó, hasogató kellemetlenségre sok esetben nincsen gyors megoldás, így nyaralás előtt nem árt ellenőrzésre menni, ha nem akarjuk az időnket az orvosnál tölteni.

 

Mit tegyünk, mielőtt nyaralni megyünk?

 

A legtöbb szakember azt tanácsolja, hogy évente legalább két alkalommal látogassunk meg egy fogászati rendelőt, mi több már gyermekkorban érdemes a megelőzésre odafigyelni. A legjobb, ha ezt úgy időzítjük, hogy mielőtt nyaralni megyünk megkérjük az időpontot, hogy semmi ne akadályozhassa a pihenést.

 

Ilyenkor még felismerhető a probléma, megakadályozható, hogy a fogfájás tönkre tegye azt a pár napot vagy hetet. Az állapotfelmérés általában nem tart sokáig, fájdalommal sem jár, így semmi sem állhat az utunkba.

 

Sem próbatöméssel, sem pedig egy ideiglenes koronával nem tanácsos nyaralni menni. A kezelést mindenképpen fejezzük be, mielőtt útnak indulunk, emellé ne feledjünk felíratni az orvossal fájdalomcsillapítót, ami adott esetben segíthet, hogy enyhítsük a panaszokat.

 

Repülős utaknál a fogak amúgy is érzékenyek, hiszen a légnyomás különbséget sokan nehezen viselik el. Ilyenkor gyakori a fogakban és az arcüregben kialakuló fájdalom, a kellemetlen vagy nyomó érzés.

 

De ez a gond csak akkor okozhat problémát, ha valamilyen fogászati betegségben szenvedünk. Akinek találkozott már korábban ezzel, annak mindenképpen érdemes lenne egy ellenőrzésre elmenni, így a fogakat biztosan nem a pihenés alatt éri kellemetlenség.

 

Mit tegyünk, ha mégis külföldön kezd el hasogatni a fogunk?

 

Az egyik legfontosabb az utasbiztosítás, amely kapcsán nézzük meg, hogy beletartozik-e a fogászati sürgősségi ellátás is. Ezzel hatalmas összeget spórolhatunk meg magunknak, hiszen nem a saját zsebünkből kell kifizetni az egész kezelést, tömést vagy húzást.

 

Ha mégis nyaralás alatt kezd el fájni a fog, akkor sincs minden veszve, bár az biztos, hogy a dolog rányomja a bélyegét a további napokra. Lehet ez gyulladás, hiányos tömés okozta fájdalom, rosszul felrakott korona, esetleg fogszuvasodás egyaránt.

 

Mindegyik kellemetlen és nehezen elviselhető. Ilyenkor a legjobb lenne minél előbb fogorvoshoz menni, hiszen a lüktető fogfájásra nem igazán vannak házi praktikák.

 

Fájdalomcsillapító sokszor enyhítheti a panaszokat, bár meg nem szünteti azokat és a hatása sem sokáig tart. A gyulladt fogidegeken kizárólag a tömés és a gyökérkezelés segíthet, amire nyaralás alatt valószínűleg nem vagyunk felkészülve, ráadásul lehetőségünk sem sok van, hogy kezelésen vegyünk részt.

 

Az Ibuprofen hatóanyagú fájdalomcsillapítókat tehát nem árt becsomagolni és magunkkal vinni, főleg, ha tudjuk, hogy a fogainkkal gyakran van probléma. Emellett lehetőleg kerüljük a jéghideg italokat, a citrusféléket, amelyek tovább gyengíthetik a fogzománcot.


Nem jó megoldások a túlzottan forró, esetleg kemény ételek sem, hiszen ezek további kárt okozhatnak, ami aztán végzetessé is válhat.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem