Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Így drágult a termálfürdőzés 2022-ben

2022. 09. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Manapság már nem csak évi 2-3%-kal emelkednek az árak ahogy megszoktuk életünk során, hanem hétről hétre és jóval nagyobb ütemben. Kezdődött az élelmiszerrel és az energiával még 2021-ben. S ahogy növekednek a beszerzési árak és a fenntartási költségek, minden szolgáltató rálép az áremelés útjára. Nincs ez másképp a fürdőkkel sem.

Összeállítottunk egy táblázatot a cikk kedvéért, ami azt mutatja meg, 2022-ben mennyivel emelték meg a fürdőbelépők árát. Azért 2022. jelenti a mérföldkövet, mert egy kormányrendelet szerint a legtöbb magyarországi fürdőnek tilos volt árat emelnie. Ahogy feloldották a tilalmat, máris élt a lehetőséggel a legtöbb fürdő. Kivételt mégis találni, például Gyopárosfürdőn maradt 2.600 Ft a jegyár. De vannak elképesztő mértékű emelések: a fővárosi Rudas Gyógyfürdőbe 33%-kal drágábban lehet bejutni hétvégén. A régi 6.900 Ft helyett ma már 9.200 Ft-ért lehet a teljes árú, egész napos, minden zónába érvényes jegyet megvásárolni.

Teljes árú, egész napos (és hétvégi) belépőjegy

Fürdő neve Régi ár (Ft)  Új ár (Ft)
Harkányi Gyógyfürdő
(Harkány, Baranya megye)
3 200 Ft 5 100 Ft  
Szt. Lukács Gyógyfürdő
(Budapest)
3 900 Ft 4 200 Ft
Rudas Gyógyfürdő
(Budapest)
6 900 Ft 9 200 Ft
Gyopárosfürdő
(Orosháza, Békés megye)
2 600 Ft 2 600 Ft
Igali Gyógyfürdő
(Igal, Somogy megy)
2 600 Ft 3 200 Ft
Demjéni Termáltó Fürdő
(Demjén, Heves megye)
2 690 Ft 2 990 Ft

 

Kétszer meggondoljuk, mire költjük a pénzünket. Mert a fizetések ugye nem emelkednek 10+ százalékkal. Ha valaki arra az elhatározásra jut, hogy megenged magának egy termálfürdőbe való látogatást, biztos tisztában van az ottani vendéglátó egységek árszínvonalával. (Délidőben a várakozási időről nem is beszélve.) Nem csoda, ha valaki inkább maga állít össze szendvicset vagy valami egytálételt és azt majszolja el két merülés között. S hogy a kedvezőbb árú élelmiszereket megtaláljuk a hetente változó akciós kínálatból, érdemes megnézni a Penny akciós újságot. Szeptemberben például ott is jó áron juthatunk sütőtökhöz, amiből szendvicskrémet, desszertet készíthetünk. Egy átlagos fürdőnapon ebédre elköltenénk (két főre) 10.000 Ft-ot, otthonról vitt étellel az ebédköltség kijön pár ezer forintból.

Konzervatív kikapcsolódásnak tekinthetjük a termálfürdőzést, ezért a célközönség általában az idősebb generáció. Több fürdőben már vízivilág is van, ami a gyerekeknek óriási élményt nyújt.

 

Akik pedig sokallják a belépőjegyekre fordítandó pénzösszeget, ideje szemfülesnek lenniük. Vannak trükkök, hogy spóroljunk. 2022-ben 20.000 Ft-ért megkaphatjuk a HungaryCard partnerkatalógust, a HungaryCardot, a plus elektronikus szelvénycsomagot és a papír alapú szelvényfüzetet. (2021-ben még 15.000 Ft-ba került.) Ha alaposan áttanulmányozzuk a (virtuálisan is elérhető) partnerkatalógust, rájövünk, hogy igazán megéri megrendelni ezt a csomagot. Nem csak féláron juthatunk be egyes fürdőhelyekre, még az utazási (tömegközlekedési) költségeken is faraghatunk. 10-100% kedvezménnyel juthatunk több dologhoz, úgy mint szálláshelyek, éttermek, múzeumok, kulturális előadások. Ha mégsem találnánk kifizetődőnek, nézzünk utána adnak-e online jegyvásárláskor 5-10% kedvezményt. Nyugdíjasok és állandó kedvezményezettek pedig általában olcsóbban jutnak be termálfürdőkbe. Egyes helyeken délutáni jegyet is szerezhetünk, ami szintén kevesebb kiadást jelent.

Így drágult a termálfürdőzés 2022-ben
Egerszalóki sódomb


Magyarország tele van termálfürdőkkel. Ha belföldön maradunk, még az sem fordulhat elő velünk, hogy járványügyi szabályozások miatt nem tudunk átkelni egy-egy országhatáron. Fedezzük fel hazánk kincseit!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Szerelmesek hétvégéje a Szigetköz szívében

Pihenjen Valentin hétvégén a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár szállodában; élje át a feltöltődés és kikapcsolódással egybekötött gyógyulás élményét! Megnézem