Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Pici lakások: íme, 3+1 tipp, hogy jobban elférj

2022. 07. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Rengetegen lakunk kisebb lakásokban, vagy azért, mert nem engedhetünk meg egy nagyobbat, vagy azért, mert egyszerűen csak nem is tudnánk kihasználni. Egy apró lakás azonban sok kényelmetlenséggel járhat együtt, ami a tárolóhelyeket és a zsúfoltságot illeti. Az ilyen esetekre adunk néhány tippet, hiszen, ha okosan rendezzük be otthonunkat, egy kis lakásban is kényelmesen elférhetünk.

Ágyneműtartó

Az alvás életünk egyik legfontosabb tevékenysége. A teljes életminőségünkre kihatással lehet, ha nem alszunk jól, valamilyen okból. Éppen ezért a kalkulálásnál ne az ágy legyen, amin spórolni akarunk. Ha befér a lakásba, igenis vegyünk egy nagyobb, kényelmes ágyat. Mindenképp vegyünk azonban ágyneműtartóval ellátott darabot, az ugyanis temérdek dolgot nyel el. Az ágyneműk mellett például ide pakolhatjuk a törölközőket is, ezzel máris felszabadítva a fürdőszoba szekrényeket.

Ha valamilyen okból nem tudunk ilyen ágyat vásárolni, vegyük meg csak az ágykeretet, amihez külön beszerezhetünk egy ágy alatti tárolót az AMI Bútorok webáruházból.

 

Kihúzható kanapé

Ha a lakás annyira kicsi, hogy egy franciaágyat semelyik helyiségbe nem tudunk úgy betuszkolni, hogy mellette maradjon hely is, akkor egy kihúzható kanapé jelenthet megoldást. A kanapét csak estére, lefekvéshez húzzuk ki, amikor amúgy sem járkálunk már a lakásban. Nappal pedig betoljuk, így máris felszabadul a hely és a helyiségből pillanatok alatt nappali lesz.

 

Le-fel hajtható asztal

Persze egy nagy ebédlőasztal kényelmét semmi sem helyettesítheti, de azok csak a nagy és tágas lakásokban férnek el. A kisebb konyhákban nagyon praktikus lehet egy lehajtható pult, amit, ha épp nem használunk, fel tudunk hajtani, így csak akkor foglal helyet, amikor épp étkezünk rajta.

Ugyanezzel a trükkel az íróasztal kérdése is megoldódhat. Felhajtjuk, amíg dolgozunk rajta, a munka végeztével azonban már „el is tüntethetjük”.

 

Fürdőszobai praktikák

A mosógép vagy a WC így is, úgy is helyet foglalnak, ezeken nem tudunk spórolni. Felszerelhetünk azonban polcokat vagy egy polcos állványt a WC tartály vagy a mosógép fölé, így ki tudjuk használni a már amúgy is foglalt hely nagy részét. Ezekre a polcokra pedig a kozmetikumoktól kezdve szinte bármit pakolhatunk. Arra azonban ügyeljünk, hogy mekkora a polcok teherbírása. Ha vékonyabb, lazábban rögzített elemekről van szó, ne pakoljunk rá nehéz tárgyakat.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem