Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Viszi a pálmát a kőzetgyapot födém szigetelés

2022. 08. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A rideg januári hajnalokon a fűtésre fordított költségek tetemes része elillanhat a szigetelés nélküli padlásfödémen keresztül. A minőségi födém szigetelés, viszont orvosolja ezt a problémát, amivel nem csak kellemesebb életteret teremthetünk magunknak és környezetünknek, hanem jelentősen lefaraghatunk a fűtésre szánt költségekből.

A nélkülözhetetlen födém szigetelés

Az egy dolog, ha nem megfelelően lett leszigetelve a padlásfödém, de az még nagyobb probléma, ha teljesen hiányzik, mivel nem egy új építésű házról van szó. Mindenképp érdemes pótolni ezt a hiányosságot a legközelebbi felújítás alkalmával, különben odavész a meleg 20-30%-a szigetelés nélküli födémen keresztül. Erre egyszerű a magyarázat. Mint tudjuk, a meleg levegő felfelé száll, viszont ott találkozik a kihűlt plafonnal, ami lehűti. Ezért nem csoda, hogy elvész a drága melegnek egy tetemes része. Viszont az olyan speciális szigetelőanyagok, mint a ROCKWOOL kőzetgyapotok képesek orvosolni ezt a problémát. A kőzetgyapot rendkívül hatékony a szigetelést illetően és más előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik.

 

A ROCKWOOL födém szigetelés pozitívumai

A Rockwool Steprock kőzetgyapot lemez speciális műgyanta kötéssel rendelkezik, aminek az egyik pozitívuma, hogy ezáltal teljesen víztaszítónak számít. Ennek eredményeként a későbbiekben sem kezd el zsugorodni, ami különösen előnyös tulajdonság, hiszen a rossz minőségű szigetelőanyagok esetében ez egy alapvető probléma szokott lenni. A méretváltozás a vonalmenti hőhidak kialakulásához vezet, aminek a kijavítása költséges és munkaigényes feladat. Ezért érdemes minőségi födém szigetelés mellett dönteni.
A Rockwool Multirock és Airrock sokoldalúságát figyelembe véve záró födém szigetelésként nem járható padlásfödémben, gipszkarton álmennyezetekben és válaszfal rendszerekben, illetve homlokzati falak belső részén is alkalmazható. De a pozitív tulajdonságaiból kifolyólag a könnyűszerkezetes épületek homlokzati acél falkazettáiba is beépíthető. Továbbá a kőzetgyapot födém szigetelés nem ég, ellenben a polisztirol lapokkal, tehát megelőző tűzvédelmi szigetelésként is megállja a helyét. Biztonsági szempontból ezt a tulajdonságát sem szabad figyelmen kívül hagyni. Segít megteremteni az adott épületen belül a maximális komfortérzetet, amihez hozzátartozik a hangelnyelő képessége is, ami felettébb előnyös egy emeletes családi ház esetében.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Demjéni kikapcsolódás

Kapcsolódjon ki az Egertől néhány percre található Piramis Fürdő és Üdülőparkban. Apartmanok, termálfürdő, étterem egy helyen. Kedvezményes ajánlatokért kattintson! Megnézem