Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Viszi a pálmát a kőzetgyapot födém szigetelés

2022. 08. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A rideg januári hajnalokon a fűtésre fordított költségek tetemes része elillanhat a szigetelés nélküli padlásfödémen keresztül. A minőségi födém szigetelés, viszont orvosolja ezt a problémát, amivel nem csak kellemesebb életteret teremthetünk magunknak és környezetünknek, hanem jelentősen lefaraghatunk a fűtésre szánt költségekből.

A nélkülözhetetlen födém szigetelés

Az egy dolog, ha nem megfelelően lett leszigetelve a padlásfödém, de az még nagyobb probléma, ha teljesen hiányzik, mivel nem egy új építésű házról van szó. Mindenképp érdemes pótolni ezt a hiányosságot a legközelebbi felújítás alkalmával, különben odavész a meleg 20-30%-a szigetelés nélküli födémen keresztül. Erre egyszerű a magyarázat. Mint tudjuk, a meleg levegő felfelé száll, viszont ott találkozik a kihűlt plafonnal, ami lehűti. Ezért nem csoda, hogy elvész a drága melegnek egy tetemes része. Viszont az olyan speciális szigetelőanyagok, mint a ROCKWOOL kőzetgyapotok képesek orvosolni ezt a problémát. A kőzetgyapot rendkívül hatékony a szigetelést illetően és más előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik.

 

A ROCKWOOL födém szigetelés pozitívumai

A Rockwool Steprock kőzetgyapot lemez speciális műgyanta kötéssel rendelkezik, aminek az egyik pozitívuma, hogy ezáltal teljesen víztaszítónak számít. Ennek eredményeként a későbbiekben sem kezd el zsugorodni, ami különösen előnyös tulajdonság, hiszen a rossz minőségű szigetelőanyagok esetében ez egy alapvető probléma szokott lenni. A méretváltozás a vonalmenti hőhidak kialakulásához vezet, aminek a kijavítása költséges és munkaigényes feladat. Ezért érdemes minőségi födém szigetelés mellett dönteni.
A Rockwool Multirock és Airrock sokoldalúságát figyelembe véve záró födém szigetelésként nem járható padlásfödémben, gipszkarton álmennyezetekben és válaszfal rendszerekben, illetve homlokzati falak belső részén is alkalmazható. De a pozitív tulajdonságaiból kifolyólag a könnyűszerkezetes épületek homlokzati acél falkazettáiba is beépíthető. Továbbá a kőzetgyapot födém szigetelés nem ég, ellenben a polisztirol lapokkal, tehát megelőző tűzvédelmi szigetelésként is megállja a helyét. Biztonsági szempontból ezt a tulajdonságát sem szabad figyelmen kívül hagyni. Segít megteremteni az adott épületen belül a maximális komfortérzetet, amihez hozzátartozik a hangelnyelő képessége is, ami felettébb előnyös egy emeletes családi ház esetében.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Szerelmesek hétvégéje a Szigetköz szívében

Pihenjen Valentin hétvégén a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár szállodában; élje át a feltöltődés és kikapcsolódással egybekötött gyógyulás élményét! Megnézem