Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Wellnessetikett: illik fürdőköntösben járkálni a szállodában?

2023. 01. 16. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág

Most, hogy vége az ünnepeknek, a legtöbben nem érezhetik magukat kipihentnek, hiszen a készülődés, illetve a családi összejövetelek megszervezése és levezénylése rengeteg feladatot hozhat magával. Nem is beszélve arról, hogy máris itt az év eleje, ami mindig újabb teendőket hoz magával. Ilyenkor érdemes egy kicsit eltávolodni a munkával, stresszel telített időszaktól és elmenekülni valahová, ahol elég egy fürdőköpenybe bújva válogatni a kikapcsolódás különböző lehetőségei között.

Ezekben a hetekben érdemes tehát valódi teret adni a nyugalomnak, hogy újult erővel indulhassunk neki a 2023-as évnek. Jó ötlet előre megtervezni egy párnapos pihenést az ünnepek utáni időszakra: így mindenképp megkapja a testünk és lelkünk, ami jár neki egy hosszú év után, egy új elején.

 

Mit illik viselni a szállodában?

Létezik-e jobb és feltöltőbb program a hajtás után, mint egy wellness szállodában pihenni, áztatni magunkat a meleg vízben, vagy kiadni a stresszt a szaunában? A kérdés költői: talán ez az a kikapcsolódási forma, amelyet mindenki szívesen elfogadna ajándékba a karácsonyfa alá.

A szállodákban pedig az egyik legjobb dolog, amit megtapasztalunk, az a kényelem. A gondosan bevetett ágy, a rólunk való gondoskodás, a puha fürdőköpenyek bekészítve a szobában – ezekbe belebújva csak liftbe kell szállnunk, hogy a medencénél találjuk magunkat. A wellness szállodák egyik leghívogatóbb lehetősége éppen az, hogy nem kell hatalmas pakkokkal indulni a jakuzzi és a szauna fele, hanem a fürdőruhánkba bújva, felül fürdőköpenyt viselve karnyújtásnyira vár minket a wellnessrészleg.

Örüljünk és használjuk ki a komfortosságnak ezt a magas fokát, azonban ügyeljünk arra is, hogy – bármilyen pihe-puha és kényelmes is az a fürdőköpeny – csak a megfelelő helyeken mutatkozzunk benne. Melyek ezek?

 

A szobában

Természetesen a szobában az esti fürdést követően nyugodtan köpenybe bújhatunk és elheveredve az ágyon olvashatunk, vagy nézhetjük a kedvenc filmjeinket.

 

Liftben, a wellness-részleg felé tartva

Amennyiben azonnal a medencék, szaunák és gőzkabinok felé vesszük az irányt, nyugodtan bújhatunk fürdőköpenybe. Ha előtte még egyeztetnék ezt-azt a recepción, inkább tegyük meg ezt reggeli, vagy ebéd után, de mindenképpen rendes, utcai öltözetben. Akad, aki épp akkor érkezik a csomagjaival, más az étterem felé tart fogyasztani, vagy kikapcsolódik a társalgóban. Ne jelenjünk meg alulöltözötten ott, ahová ezekből a helyiségekből mind érkeznek emberek.

 

A wellnessben

Két medence között sétálva, a beltéri napágyakon pihenve szintén köpenybe bújhatunk. A szaunába ne vigyük be a köpenyt, mert átnedvesedik. Szaunatörölközővel érkezzünk, és akasszuk ki a fürdőköpenyeket a kabin előtti fogasra!

Bármennyire is élvezzük a pihenést, az illemről sose feledkezzünk meg, mert nemcsak mi, de mások is kellemetlenül érzik majd magukat. Semmiképpen ne foglaljunk helyet a szálloda éttermében fürdőköpenybe bújva, pizsamában vagy mackónadrágban. Még ha nem ötcsillagos hotelben szálltunk is meg, akkor is tiszteljük meg a többi vendéget, valamint a személyzetet azzal, hogy tiszta, rendezett, étkezéshez méltó ruhába öltözünk.

Egyes nívósabb szállodákban a vacsorához dresszkódot határoznak meg: ebben az esetben mindenképp vigyünk magunkkal ennek megfelelő, csinos öltözetet. A többcsillagos hotelekben a férfiaknak inget, hosszú nadrágot, a hölgyeknek ruhát, csinos blúzt, vasalt nadrágot érdemes pakolni. A gyerekeket is öltöztessük fel rendesen: nem szükséges ünnepi viseletet húzni, de ne fürdőnadrágban vagy trikóban üljenek a vacsoraasztalhoz.

 

Wellness otthon

Előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk elutazni az év végi hajtást követően: ne csüggedjünk, hiszen az otthonunkba is elhozhatjuk a valódi kikapcsolódás pillanatait. Nincs is nyugtatóbb elfoglaltság, mint a kinti hideg ellenében egy forró fürdőt venni, amelyet fürdősóval, olajokkal színesíthetünk.

Talán nem gondolnánk, de az egyik legfontosabb eleme a meghitt pihenésnek egy pihepuha fürdőköpeny, amelybe törölközés után belebújunk és a meleg szobába kucorodva elővesszük az ajándékba kapott könyveket, vagy a kedvenc karácsonyi filmeket.

 

A tudatosság a legfontosabb

Bár a karácsony időszakában hajlamosak vagyunk másokat előtérbe helyezni, a körülöttünk élők ajándékait kutatni, az ő örömüket szolgálni, most már itt a lehetőség, hogy magunkra is szakítsunk egy kis időt. Az igazi feltöltődés nemcsak a lelki állapotunkat szolgálja, de az egészségünket is: testnek és léleknek egyaránt szüksége van a pihenésre. Ne szégyelljünk hát kikapcsolódni, vagy utazással vagy otthonunkban megteremtve a körülményeket: elő az illatgyertyákkal és a pihepuha fürdőköpenyekkel, és jöjjenek a nyugalmas percek!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...