Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Balatoni Múzeum

Keszthely
További információ
A keszthelyi Balatoni Múzeum állandó kiállítása újszerű szemléletmóddal mutatja be a Balaton térségének világát.
A Balaton kulturális és természeti értékeinek megeleveníése mellett változatos programokkal gondoskodik arról, hogy minden idelátogató jól érezze magát. A gyerekek imádják a játszósarkot és az interaktív játékokat, a felnőtteket pedig folyamatosan megújuló időszaki kiállítások várják.
A Balatoni Múzeum létrehozásának gondolata a 19. században merült fel és egy régészeti magángyűjtemény bemutatásával kezdte a pályafutását. Később a támogatásokból ásatásokat indítottak, illetve megkezdődött a könyvtár gyarapítása is. A fejlesztésre több ízben került sor, a komplex kiállítás 2008-ban nyitotta meg kapuit.

Nézze meg a keszthelyi Balatoni Múzeum előtti parkot! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Keszthely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
A gótikus Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom Keszthely legrégebbi épülete, 1390 körül készülhetett el.
Részletek

Helikon park
A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, az ápolt sétányokon kellemes sétákat tehetünk. 
Részletek

Festetics-kastély
A Festetics-kastély Keszthely ékköve, az ország negyedik legnagyobb és legigényesebben helyreállított, illetve berendezett kastélya.
Részletek

Kis Szent Teréz Bazilika és Rendház
A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika a karmelita rend legnagyobb temploma hazánkban.
Részletek

Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Programajánló