Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Bogácsi pincesorok

Bogács
További információ
A Bükki borvidék fontosabb településein, így Bogácson is megkezdődött a pincesorok kiépítése. 
A bogácsi pincesorok több évszázados múltra tekintenek vissza, aminek a különleges hangulatát köszönheti. Erre a helyre érdemes ellátogatnunk akár egy pohár bor erejéig, de hosszabban is elidőzhetünk egy beszélgetés vagy esti program apropóján. A közeli dombok tufába vájt borospincéi közül a legismertebbek a cserépi úti, a bagolyvári, a csecslyuki és a Hintó-völgyi. A pincék ajtói nyitva állnak a borrajongók előtt, akik a bogácsi borokat a faasztalokhoz telepedve ízlelhetik meg. Jobb, ha figyeljük a programokat, mert a pincesor számos gasztronómiai rendezvénynek ad otthont.Közeli látnivalók
Bogácsi Tájház
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
Részletek

Bogácsi horgásztó
A Bogácsi horgásztó, a Szoros patak völgyzáró gáttal felduzzasztott víztározója, remek program mind a horgászat szerelmeseinek, mind a pihenésre vágyóknak.
Részletek

Matyó Múzeum
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek

Mezőkövesdi Hadas városrész - Matyó tájházak
Jellegzetes matyó épületeket lehet megtekinteni a Hadas városrészben.
Részletek

Szent Márton-templom
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek

Programajánló