Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület

További információ
Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület remek kiránduló hely a Tisza folyó csongrádi szakaszánál.
A területen mintegy 123 védett fajt tartanak számon, melyek között nagyjából 87 madár van. Értékes élőhelyei a holtágak, amelyek őrzik a táj egykori arculatát, a legfőbb értékei az olyan fokozottan védett gázlómadarak, mint a kis kócsag, a kanalas gém, a bakcsó és a fekete gólya. A Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület jellemző társulásai a fűz-, a nyár-, illetve a ligeterdő, védett növényei közé tartozik a réti iszalag, ezen kívül értékes élőhelyek a hullámtéri rétek és az ecsetpázsisos mocsárrétek. Mivel a terület a Tisza-menti zöld folyosó része – vagyis eltérő éghajlatú területeket köt össze –, ezért nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelt jelentőséggel bír.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Művelődési Központ és Városi Galéria
A csongrádi Városi Galériában havonta nyílnak időszaki kiállítások hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat.
Részletek

Csongrádi Kézművesházak
A Csongrád belvárosában található Kézművesházakban élő skanzenként ápolják a hagyományokat.
Részletek

Cserkeszőlői műemlék borospince
A Cserkeszőlő közelében, az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll. 
Részletek

Kunhalmok
Tájvédelmi szempontból különleges antropogén eredetű értéket képviselnek a kunhalmok Cserkeszőlő közelében. 
Részletek

Nagy-Fertő
Cserkeszőlőt nemcsak a gyógyvíz vagy a borok, hanem az olyan védett természeti területei miatt érdemes meglátogatni, mint a Nagy-Fertő.
Részletek