Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ecseri templomrom

További információ
Szentes környékének egyetlen, részben álló középkori műemléke az ecseri templomrom.
Ecserről, mint településről először az 1130-as években tettek említést. A környéken meglehetősen mély nyomokat hagyott tatárjárás, de szerencsére később újra benépesült. A 16. században induló 15 éves háborút azonban nem tudta kiheverni és teljesen elnéptelenedett. A falu virágkorában a templom közvetlenül az esztergomi érsekhez tartozott, a lelki gondozásért pedig a ferencesek feleltek. Az ecseri templomrom épülete jelenlegi romos állapotában is lenyűgöző. Az ablakai a román stílus jegyeit őrzik, a szentély három oldalfala pedig apszist alkot a hajóval.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Szentesi Református Nagytemplom
A tégla alapú, vályogfalú szentesi Református Nagytemplom 1747 decemberére készült el.
Részletek

Széchenyi liget
A Széchenyi liget Szentes szívében fekszik, mintegy 500 méterre a központtól. 
Részletek

Szentesi Szent Anna római katolikus templom
Szentes újjáépített római katolikus templomát 1847-ben szentelték fel Szent Anna tiszteletére.  
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek