Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Erdőtelki arborétum

Erdőtelek
További információ
Az Erdőtelki Arborétum gazdag, változatos növényvilága páratlan természeti élményeket kínál. Az arborétum bejárása során igazi ritkaságokat, különlegességeket is találhatunk. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 150 - 1000

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A jelenleg 25,5 ha nagyságú terület díszfákból, díszcserjékből, örökzöldekből, évelőkből és természetes talajtakarókból áll.  Itt található az ország legnagyobb, három és fél méteres cukorsüveg fenyőfája, egyik növénykülönlegessége pedig a szillevelű gumifa. Szépek a páfrányfenyők, az ezüsttörzsű fenyő és a nagymagvú kaliforniai tiszafa. Gazdag a kert juharfa sorozata is. 

A lenyűgöző és különleges fák sokasága évszaktól függetlenül az Arborétumba csábítja a természet kedvelőit, ahol egy igazán feltöltő kirándulásban lehet részünk. 

Megközelítés

Budapestről az M3 autópályán keleti irányban haladva az Erdőtelek-Kál lehajtónál lekanyarodva néhány kilométer autózás után máris megérkezünk Erdőtelekre, az arborétumot pedig könnyen megtaláljuk, hiszen közvetlenül a Fő út mellé épült.  A bejárat mellett lehetőség van ingyenes parkolásra, az arborétum belépőiről ide kattintva tudhat meg többet. Vonattal a Budapest-Miskolc vasútvonalon Kál-Kápolna állomáson történő átszállással Kisújszállás felé, az első állomás Erdőtelek. A vasútállomástól 1 km-re, a falu központjában található az arborétum. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Erdőtelek látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...