Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Erdőtelki arborétum

Erdőtelek
További információ
Az Erdőtelki Arborétum gazdag, változatos növényvilága páratlan természeti élményeket kínál. Az arborétum bejárása során igazi ritkaságokat, különlegességeket is találhatunk. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 150 - 1000

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A jelenleg 25,5 ha nagyságú terület díszfákból, díszcserjékből, örökzöldekből, évelőkből és természetes talajtakarókból áll.  Itt található az ország legnagyobb, három és fél méteres cukorsüveg fenyőfája, egyik növénykülönlegessége pedig a szillevelű gumifa. Szépek a páfrányfenyők, az ezüsttörzsű fenyő és a nagymagvú kaliforniai tiszafa. Gazdag a kert juharfa sorozata is. 

A lenyűgöző és különleges fák sokasága évszaktól függetlenül az Arborétumba csábítja a természet kedvelőit, ahol egy igazán feltöltő kirándulásban lehet részünk. 

Megközelítés

Budapestről az M3 autópályán keleti irányban haladva az Erdőtelek-Kál lehajtónál lekanyarodva néhány kilométer autózás után máris megérkezünk Erdőtelekre, az arborétumot pedig könnyen megtaláljuk, hiszen közvetlenül a Fő út mellé épült.  A bejárat mellett lehetőség van ingyenes parkolásra, az arborétum belépőiről ide kattintva tudhat meg többet. Vonattal a Budapest-Miskolc vasútvonalon Kál-Kápolna állomáson történő átszállással Kisújszállás felé, az első állomás Erdőtelek. A vasútállomástól 1 km-re, a falu központjában található az arborétum. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Erdőtelek látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...