Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hajta-mocsár Természetvédelmi Terület

További információ
A Hajta-mocsár 117 hektáros védett területe a Jászság egyetlen olyan reliktuma, amely a hajdani mocsárvilág emlékét őrzi.
A mocsár az év nagy részében szárazon álló nádas, homoki sztyepprétek, mocsárrétek és szikes pusztai élőhelyek együtteséből áll. A terület majdnem teljes része Jászberényhez tartozik, csak egy kis szelete képezi Jászfelsőszentgyörgy részét. Az itt élő növények közül védettséget élvez többek között a mocsári kosbor, a fátyolos nőszirom és a tavaszi hérics. Az állatvilágából elsősorban a madarakat emeljük ki, itt él például az egerészölyv, a vörös vércse és a barátréce. A Hajta-mocsárhoz látogatva érdemes túlnéznünk az élővilágon, és szemügyre vennünk azokat a folyómedreket, ahol valamikor az ősi Zagyva folydogált.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Jászberényi Állat- és Növénykert
A Jászberényi Állat- és Növénykertben helyszűke miatt elsősorban kistestű állatokkal lehet találkozni. 
Részletek

Jász Múzeum
A jászberényi Jász Múzeum kitartóan őrzi a jász múlt írásos és tárgyi emlékeit.
Részletek

Hamza Múzeum
A jászberényi Hamza Múzeum 1995-ben nyitott meg. Az állandó kiállítások alapja a Hamza házaspár hagyatéka.
Részletek

Zagyvamenti Természetvédelmi Terület
A Jászfelsőszentgyörgyöt és Jászberényt összekötő úttal szinte párhuzamosan halad természetes medrében a Zagyva folyó, melynek két partján található a Zagyvamenti Természetvédelmi Terület.
Részletek

Jászberényi Ferences kolostor és templom
A jászberényi Ferences templom 1472-ben épült fel gótikus stílusban, a barokk kolostort pedig az 1700-as évek első harmadában emelték.
Részletek