Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Helikon park

Keszthely
További információ
A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, az ápolt sétányokon kellemes sétákat tehetünk. 
A fő sétányon haladva megcsodálhatjuk a város egyik jelképeként számon tartott Helikon-emlékművet. A terület érdekessége, hogy a város cserével szerezte meg: a Festetics kastély bővítéséhez szükséges területért megkapták a Balaton-parti sétányt. A parkban a dunántúli értelmiségiek – elsősorban írók – ültettek fákat. Sajnos ezeket az 1900-as évek elején kivágták, így a város lakói 1920-ban úgy döntöttek, hársfákat ültetnek a helyükre. A 17 hektáros területet az 1960-as években nyilvánították védetté, az itt tett látogatásunk alkalmával találkozhatunk többek között vadgesztenyével, platánnal, cseresznyével és szomorúfűzzel. A Helikon park fő sétányának közepén áll a Helikon-ünnepségek századik évfordulójára kissé megkésve, 1921-ben emelt kupolás Helikon-emlékmű, ami a város jelképévé vált.

Tekintse meg a keszthelyi Helikon parkról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Keszthely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
A gótikus Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom Keszthely legrégebbi épülete, 1390 körül készülhetett el.
Részletek

Balatoni Múzeum
A keszthelyi Balatoni Múzeum állandó kiállítása újszerű szemléletmóddal mutatja be a Balaton térségének világát.
Részletek

Festetics-kastély
A Festetics-kastély Keszthely ékköve, az ország negyedik legnagyobb és legigényesebben helyreállított, illetve berendezett kastélya.
Részletek

Kis Szent Teréz Bazilika és Rendház
A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika a karmelita rend legnagyobb temploma hazánkban.
Részletek

Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Programajánló