Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Helikon park

Keszthely
További információ
A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, az ápolt sétányokon kellemes sétákat tehetünk. 
A fő sétányon haladva megcsodálhatjuk a város egyik jelképeként számon tartott Helikon-emlékművet. A terület érdekessége, hogy a város cserével szerezte meg: a Festetics kastély bővítéséhez szükséges területért megkapták a Balaton-parti sétányt. A parkban a dunántúli értelmiségiek – elsősorban írók – ültettek fákat. Sajnos ezeket az 1900-as évek elején kivágták, így a város lakói 1920-ban úgy döntöttek, hársfákat ültetnek a helyükre. A 17 hektáros területet az 1960-as években nyilvánították védetté, az itt tett látogatásunk alkalmával találkozhatunk többek között vadgesztenyével, platánnal, cseresznyével és szomorúfűzzel. A Helikon park fő sétányának közepén áll a Helikon-ünnepségek századik évfordulójára kissé megkésve, 1921-ben emelt kupolás Helikon-emlékmű, ami a város jelképévé vált.

Tekintse meg a keszthelyi Helikon parkról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Keszthely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...