Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Írottkő Natúrpark

További információ
Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység.
A két ország területére nyúló park létesítésének gondolata már az 1980-as években felmerült, a megvalósítás az osztrák oldalon indult meg előbb. A két országban összesen 16 településre terjed ki, nevét a határon magasodó Írottkőről kapta. Az Írottkő Natúrpark célja a természeti és kulturális örökség védelme, a környezet értékeinek bemutatása és megőrzése. A megalakulása óta a 13 km hosszú kerékpárút mellett tanösvényeket, illetve túraútvonalakat építettek ki. Ezeket kihasználva évente több alkalommal szerveznek gyalogos-, valamint kerékpártúrákat, de ezeken kívül más programokkal is várják a természetrajongókat.

Tekintse meg az Írottkő Natúrparkról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Jurisics-vár
A Jurisics-vár a Kőszegi uradalom igazgatásának mindenkori központja volt már építésétől kezdve. 
Részletek

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Chernel-kert, Arborétum, Múzeum
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a gyerekek és a felnőttek is játékos formában ismerkedhetnek a környék élővilágával.
Részletek

Szent Jakab-templom
A kőszegi gótikus és barokk képet mutató Szent Jakab-templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették.
Részletek

Erdészeti Tudományos Intézet Kámoni Arborétuma
A hosszú séták kedvelőinek kitűnő célpont Szombathelyen az Erdészeti Tudományos Intézet Kámoni Arborétuma.
Részletek