Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Kis Szent Teréz Bazilika és Rendház

Keszthely
További információ
A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika a karmelita rend legnagyobb temploma hazánkban.
A sarutlan karmeliták monumentális, neoromán stílusú temploma és a hozzá csatlakozó rendház a XX. században épült. 1927-ben kezdték el az építését, 1938-ban szentelték fel. A templomot és a rendházat Bruchwieser Brúnó bécsi építész tervezte; a kivitelezésben Marschall Béla győri építész volt a segítője.
A templom carrarai márványból készült oltárai és szobrai Krasznai Lajos szobrászművész alkotásai. A Kis Szent Teréz Bazilika előtt áll Szt. Flórián és Nepomuki Szt. János szobra és az egykori georgikoni jurátusok keresztje.

Nézze meg a 360 fokos képet a Kis Szent Teréz Bazilikáról!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Keszthely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Festetics-kastély
A Festetics-kastély Keszthely ékköve, az ország negyedik legnagyobb és legigényesebben helyreállított, illetve berendezett kastélya.
Részletek

Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
A gótikus Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom Keszthely legrégebbi épülete, 1390 körül készülhetett el.
Részletek

Helikon park
A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, az ápolt sétányokon kellemes sétákat tehetünk. 
Részletek

Balatoni Múzeum
A keszthelyi Balatoni Múzeum állandó kiállítása újszerű szemléletmóddal mutatja be a Balaton térségének világát.
Részletek

Véderdő
Hévízen, a tó körül sétálva sokféle egzotikus fát láthatunk. A Véderdőben táblarendszer segíti a tájékozódást, valamint az ott élő növény- és állatvilág megismerését.
Részletek

Programajánló