Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Húsvéti ajánlatokHúsvéti ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Lillafüredi Pisztrángtelep

Miskolc-Lillafüred
További információ
A Lillafüredi Pisztrángtelep nevezetessége, hogy természetes körülmények között, szabadban álló medencékben tenyésztik az őshonos, nemes pisztrángokat.
Ezekből választhatjuk ki azt a halat, amit elkészítenek nekünk a sütödében. A minőség titka, hogy a tavakat kiváló minőségű forrásvíz táplálja, a tenyésztés során pedig a hagyományos technológiát alkalmazzák. A Lillafüredtől néhány kilométer távolságra elhelyezkedő Garadna völgyben lévő pisztrángtelepet a Magyar Királyi Erdőigazgatóság építette az 1930-as években. 1944-ben ez a terület is hadszíntérré vált és sajnálatos módon az egész állomány megsemmisült. Szerencsére a termelés később újraindult a patakokból kifogott pisztrángokkal.


Közeli látnivalók
Hámori-tó
A miskolc-lillafüredi térséghez tartozó Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásából keletkezett, partján sétaút vezet.
Részletek

Anna-barlang
A lillafüredi Anna-barlang egyike a világ három, a nagyközönség számára látogatható mésztufa-barlangjának.
Részletek

Lillafüredi Függőkert és Vízesés
A Lillafüredi Függőkertet a Palotaszálló alatti hegyoldalban alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratához.
Részletek

Szeleta-barlang
A Szeleta-barlang az egyik legizgalmasabb, látogatható barlang Miskolc-Lillafüred térségében, őskori leletekkel.
Részletek

Szent István-barlang
A Miskolc közelében, Lillafüreden található Szent István-barlang a különleges formájú cseppkövek birodalma. Járataiból a látogatók 170 méternyi szakaszt látogathatnak.
Részletek

Témába vág

Termálfürdő épülhet Kengyelen

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben a termőföldek egy részén terveznek termálfürdőt építeni, ha a képviselő-testület is támogatja.

Ausztria legmenőbb szaunái

A finnek mellett talán az osztrákok az a nép, akik igazán megadják a módját, ha szaunázásról esik szó. Legyen az egy hordóban, vagy a páratlan látványt nyújtó, Alpokra néző elegáns kabinban, de izzadhatnak egy, a bécsi Károly-templomra néző hetedik emeleti szaunában.

Időutazás a fürdők titokzatos világában

Vajon hasonlít egymásra az indiánok izzasztó háza és a finn szauna? És vajon mit importáltak a rómaiak a régi indiai fürdőkből? Világjáró fürdőtörténeti áttekintésünk következik.