Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Pákozdi-ingókövek

További információ
A Pákozdi-ingókövek Magyarországon egyedülálló földfelszíni alakzatok, melyek egy 44 hektáros természetvédelmi terület részét képezik a Velencei-hegységben.
A Velencei-hegység legmagasabb pontjának közelében kisebb-nagyobb sziklacsoportokkal találkozhatunk, melyek jellegzetes alakjukat a szél és az eső hatásának köszönhetik. A leghíresebb a Kocka, amely ránézésre olyan hatást kelt, mintha bárki el tudná mozdítani, a Pogány-kő körpanorámájával hívogat, ám a csoport tagjai közül a Pandúr-kő a legkülönlegesebb. A vízzáró kőzeten repedések láthatóak, melyek a gránit egészét négyszögletes hasábokra tagolják. Ennek köszönhető a felszín mállása, ami a gránittömbök sarkait lekerekíti, így létrehozva az ingóköveket. Egy rövid, könnyen megtehető túrával is eljuthatunk ide, a Pandúr-völgytől azonban meredek, csúszós talajon tudunk leereszkedni.

Nézze meg a 360 fokos képeket a Pákozdi-ingókövekről!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a Pákozdi-ingókövekről készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely
A pákozdi Katonai Emlékpark azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa nemzetünk hadtörténelmének 1848-tól napjainkig terjedő időszakát.
Részletek

Aranybulla-emlékmű
A magyar alkotmány alapját jelentő szabadságlevelet, az Aranybullát 1222-ben II. András király hirdette ki a helyi hagyomány szerint székesfehérvári Csúcsos-hegyen, ahol ma az Aranybulla-emlékmű áll.
Részletek

Székesfehérvári Bányató
A székesfehérvári Bányató 1917-ben váratlanul jött létre, amikor a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Vörösmarty Mihály présháza
Vörösmarty Mihály présháza a velencei szőlőhegyen, szabadon álló, téglalap alaprajzú, részben a földbe vájt, dél felől kontyolt, nádazott nyeregtetővel fedett, 19. század eleji épület. 
Részletek

Hauszmann-Gschwindt-kastély
A velencei Hauszmann-Gschwindt-kastélyt az 1920-as évek elején Hauszmann Alajos, a magyar eklektika egyik legnagyobb mestere tervezte és építette saját nyaralójaként.
Részletek