Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Sümegi vár

Sümeg
További információ
A sümegi vár az ország egyik legnagyobb, legépebb és legszebb fekvésű középkori váremléke.
Sümeg említésekor sokaknak jut eszébe a vár, országunk egy viszonylag épen megmaradt középkori emléke. Az épület területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső-, illetve a fellegvárból áll, a létezését pedig először IV. Béla idején említették meg az 1200-as évek végén. Az idő előrehaladtával folyamatosan nőtt a védelmi jelentősége, ennek köszönhetően a 14. századra a környék fontos központjai közé emelkedett. Egy ideig a németek uralma alatt állt, de ez az időszak Kinizsinek hála nem tartott sokáig. A veszprémi püspökség az 1500-as évek közepén ide helyezte székhelyét, és bár a törököknek ellenállt, a Rákóczi-szabadságharc után a sümegi vár is a labancok robbantásának célpontjává vált.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sümeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tarisznyavár
A sümegi Tarisznyavárból déli irányba lenézve láthatók a várost egykoron védő városfalak és városkapuk maradványai. 
Részletek

Sümegi Püspöki Palota
A sümegi Püspöki Palota kiépítésével kezdődött a város fénykora, ekkor alakult ki a barokk városkép az új palotával.
Részletek

Capári lovasiskola - püspöki istálló
A majdnem 300 éves sümegi püspöki váristállót is 1750 körül építtették lóistállónak, emeletén magtárral. Ma is eredeti funcióját látja el és a Capári lovasiskola működik benne.
Részletek

Neolit kori tűzkőbánya
Sümeg szélén helyezkedik el a neolit kori tűzkőbánya.
Részletek

Tapolcai tavasbarlang
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
Részletek