Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)

Szarvas
További információ
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
A Szarvasi arborétum története egy olasz származású családhoz fűződik, akik elkezdték fásítani az Anna-ligetet. A park kialakítása mellett egy kastélyt is építettek, amely ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának ad otthont.
A család 19. század végén sok értékes fa mellett a világ minden tájáról növényritkaságokat telepített, majd a felügyeletet az 1940-es években felajánlották az államnak. Innentől kezdve a Szarvasi arborétumnak több tulajdonosa volt, a terület folyamatosan bővült és újabb gyűjtemények születtek. Napjainkban öt fás gyűjteménnyel büszkélkedhet, és nemcsak oktatási, illetve kutatási tevékenységek központja, hanem a környék meghatározó turisztikai célpontja is. Az arborétum területén található a Mini Magyarország makettpark, amelyben Magyarország épített öröksége, nevezetes épületeinek, vasútjainak, hajóinak kicsinyített mása látható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...


Fürdők
Szarvasi fürdő