Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)

Szarvas
További információ
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
A Szarvasi arborétum története egy olasz származású családhoz fűződik, akik elkezdték fásítani az Anna-ligetet. A park kialakítása mellett egy kastélyt is építettek, amely ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának ad otthont.
A család 19. század végén sok értékes fa mellett a világ minden tájáról növényritkaságokat telepített, majd a felügyeletet az 1940-es években felajánlották az államnak. Innentől kezdve a Szarvasi arborétumnak több tulajdonosa volt, a terület folyamatosan bővült és újabb gyűjtemények születtek. Napjainkban öt fás gyűjteménnyel büszkélkedhet, és nemcsak oktatási, illetve kutatási tevékenységek központja, hanem a környék meghatározó turisztikai célpontja is. Az arborétum területén található a Mini Magyarország makettpark, amelyben Magyarország épített öröksége, nevezetes épületeinek, vasútjainak, hajóinak kicsinyített mása látható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Halászati és Történelmi Élmény Park
A halászatot bemutató Halászati és Történelmi Élmény Park a Templom-zugi holtág partján helyezkedik el, Gyomaendrőd közelében.
Részletek

Programajánló