Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szarvasi Szlovák Tájház

Szarvas
További információ
Szarvas egyetlen, szlovák nemzetiségi tájháza egy XIX. századi parasztházban jeleníti meg a módos paraszti családéletet. 
A török idők komoly nyomot hagytak Szarvason, olyannyira, hogy az 1700-as években sort kellett keríteni az újratelepítésére. Erre a felhívásra érkeztek ide a szlovákok, akik ma is őrzik az anyanyelvüket, ugyanakkor a kultúrájukba begyűrűzött az Alföldre jellemző irányzat. A szlovákok klasszikus ház-, és lakáskultúráját mutatja be a 19. században épült Tájház több mint 900 tárgy tolmácsolásában. A vályogtéglából készült ház a jellegzetes szoba-konyha-szoba-belső kamra elrendezést követi, meglehetősen széles utcai homlokzattal. A berendezéséből különös figyelmet érdemelnek a textíliák, amelynek gazdagságához nagyban hozzájárult Tessedik Sámuel tevékenysége.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szarvas látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Ecseri templomrom
Szentes környékének egyetlen, részben álló középkori műemléke az ecseri templomrom.
Részletek

Programajánló