Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Szarvasi Szlovák Tájház

Szarvas
További információ
Szarvas egyetlen, szlovák nemzetiségi tájháza egy XIX. századi parasztházban jeleníti meg a módos paraszti családéletet. 
A török idők komoly nyomot hagytak Szarvason, olyannyira, hogy az 1700-as években sort kellett keríteni az újratelepítésére. Erre a felhívásra érkeztek ide a szlovákok, akik ma is őrzik az anyanyelvüket, ugyanakkor a kultúrájukba begyűrűzött az Alföldre jellemző irányzat. A szlovákok klasszikus ház-, és lakáskultúráját mutatja be a 19. században épült Tájház több mint 900 tárgy tolmácsolásában. A vályogtéglából készült ház a jellegzetes szoba-konyha-szoba-belső kamra elrendezést követi, meglehetősen széles utcai homlokzattal. A berendezéséből különös figyelmet érdemelnek a textíliák, amelynek gazdagságához nagyban hozzájárult Tessedik Sámuel tevékenysége.Közeli látnivalók
Szárazmalom
A szarvasi alsóállású, vízszintes meghajtó kerekű, klasszicista stílusú Szárazmalom 1836-ban épült, és egészen 1962-ig működött – a legtovább az országban.
Részletek

Bolza kastély
Az empire stílusban épült szarvasi Bolza kastélyhoz egy kis park és egy arborétum is tartozik.
Részletek

Szarvasi arborétum (Pepi-kert)
Szarvas egyik legnépszerűbb látnivalója a Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki.
Részletek

Anna-liget
A szarvasi Anna-ligetben, a Körös közelében található tájképi kertben érintetlen puhafa-ligeterdő látható óriás, fehér nyárfáival, füzeivel, valamint a keményfa-ligeterdő gazdag növényvilágával. 
Részletek

Ecseri templomrom
Szentes környékének egyetlen, részben álló középkori műemléke az ecseri templomrom.
Részletek