Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény

További információ
Az 1982-ben Európa Nostra díjjal kitüntetett Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, azaz a Szennai Skanzen a Zselicben, Kaposvártól nyolc kilomméterre, Szenna község központjában található. 
Egy helyi kezdeményezés hívta életre a múzeumot, a Somogy megyére jellemző, egyedülálló talpas-favázas népi építészet emlékeinek megőrzése céljából. Ennek érdekében Belső-Somogy falvaiból telepítettek át épületeket és a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek megtartani az eredeti faelemeket, a hagyományos anyagok és technika alkalmazása mellett. Végül öt lakóház került áthelyezésre, amelyek berendezési tárgyai, megjelenése utalnak a lakók vagyoni helyzetére. Ha ide látogatunk, megtekinthetjük a megye egyik legszebb műemlékét is, a barokk stílusban készült kazettás mennyezetű református templomot.

Nézzen körül a Szennai Skanzennél!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményről készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...