Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény

További információ
Az 1982-ben Európa Nostra díjjal kitüntetett Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, azaz a Szennai Skanzen a Zselicben, Kaposvártól nyolc kilomméterre, Szenna község központjában található. 
Egy helyi kezdeményezés hívta életre a múzeumot, a Somogy megyére jellemző, egyedülálló talpas-favázas népi építészet emlékeinek megőrzése céljából. Ennek érdekében Belső-Somogy falvaiból telepítettek át épületeket és a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek megtartani az eredeti faelemeket, a hagyományos anyagok és technika alkalmazása mellett. Végül öt lakóház került áthelyezésre, amelyek berendezési tárgyai, megjelenése utalnak a lakók vagyoni helyzetére. Ha ide látogatunk, megtekinthetjük a megye egyik legszebb műemlékét is, a barokk stílusban készült kazettás mennyezetű református templomot.

Nézzen körül a Szennai Skanzennél!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményről készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek

Bádogos Ipartörténeti Kiállítás
A kaposvári Bádogos Ipartörténeti Kiállítás szerszámokat, fotókat, dokumentumokat és bádogos munkákat mutat be a régi időkből. 
Részletek