Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szent Mihály Plébánia

Lenti
További információ
A műemléki védelem alatt álló római katolikus templom Lenti főterén található. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Szabadtéri


A Szent Mihály Plébániatemplom 1692-ben épült, majd 1747-ben a falait magasították, területét bővítették, 1750-ből pedig már falazott tornyot és beboltozott födémet kapott. A templom szentélyét és a három boltszakaszos hajó első szakaszát értékes freskók díszítik, melyek ifj. Dorfmeister István osztrák nemzetiségű magyar festőművész nevéhez kötődnek. Ő festette 1807-ben az oltárképet is, amely a templom névadóját Szent Mihályt ábrázolja, amint a Sátánnal harcol Mózes holtteste felett. A templom díszes üvegfestményei a budapesti mester, Palka József művei. A templom padjai rokokó stílusúak, a XVIII. századi szószék copf stílusú.
A templom előtti szoborparkban láthatjuk az I. világháború helyi hőseinek állított emlékművet, Szent Flórián 1882-ben felállított egész alakos szobrát, Szent István szobrát, valamint egy Szentháromság-szobrot, amit Schmidt József veszprémi szobrász készített 1755-ben. A templom mögött pedig egy 1956-os emlékmű áll.

Közeli fürdő

lenti fürdő többféle medencével, wellness szolgáltatásokkal és termálfürdővel várja a pihenni vágyókat. A fürdőben hét fedett medence található. A beltéri részben szaunák, gőzkamrák az emeleten lévő szépségfarmon pedig kozmetika, fodrászat, pedikür-manikür és különféle frissítő és szépítő masszázsok állnak a vendégek rendelkezésére. A szabadtéri részen pedig öt medence és egy 74 méter hosszú csúszda található. A fürdő legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületű, mely vadvízárammal, nyakzuhanyyal, masszázspadokkal van felszerelve. 2016 őszén átadásra került a két beltéri medencével és egy óriáscsúszdával felszerelt új élményfürdő rész. Az egyik élménymedence főképp a fiatalabb korosztály számára épült és az aktív tevékenységet előmozdító élményelemekkel, valamint egy kisgyermekeknek szóló pancsoló résszel rendelkezik. A másik élménymedence elsősorban a középkorú és idősebb vendégeket vonzza a beépített masszázs funkciókkal és a 8 férőhelyes jakuzzi résszel.