Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szigligeti vár

Szigliget
További információ
A Balaton-felvidék leglátványosabb vára a Balaton partján magasodó magányos sziklabércen álló Szigligeti vár.
A vár története egészen az 1200-as évekig nyúlik vissza – ekkor építette a pannonhalmi apátság. Kezdetben gyakran cserélt gazdát, az 1520-as évektől kezdve azonban évtizedeken át a Tóti Lengyel család birtokában állt. A törökök idején végvárként funkcionált, és bár nekik nem sikerült elfoglalniuk, a 17. század utolsó éveiben belecsapott a villám, néhány évvel később pedig felrobbantották. A teljes körű felújítása az utóbbi években ért véget, azóta újjávarázsolt külsővel várja a látogatókat. Meredek lépcsőin haladva először az alsóvárba érünk, a gyilokjárón pedig a korabeli Mártonfalvy-rondellára. A Szigligeti várban tett kirándulásunk alkalmával lenyűgöző panorámában lehet részünk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szigliget látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Marton László Emlékmúzeum
Marton László szobrászművész állandó kiállítása Tapolca központjában található.
Részletek

Malom-tó és vízimalom
Az ódon épületekkel és magas kőfalakkal körülvett Malom-tó Tapolca legkedvesebb helye.
Részletek

Tapolcai tavasbarlang
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
Részletek

Kis Szent Teréz Bazilika és Rendház
A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika a karmelita rend legnagyobb temploma hazánkban.
Részletek

Helikon park
A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, az ápolt sétányokon kellemes sétákat tehetünk. 
Részletek