Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tájház és népi lakóházak

Poroszló
További információ
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
A földszintes épületbe az előkerten át vezet az út, a hátulsó részen pedig kontyolt nyeregtetővel és vízvetős deszkaoromzattal találkozhatunk. Ezt az 1884-ben épült tájházat mintegy száz évvel később – 1989-ben – múzeummá avatták. Az egykori Sárándi-féle házban megtekinthetjük a Halászati népi használati eszközök c. állandó kiállítást, évente két alkalommal pedig kézműves bemutatóval és főzéssel várják a vendégeket. Az itt tett látogatásunk során bepillantást nyerhetünk a falusi élet mindennapjaiba, és a régmúlt idők népi mesterségeibe is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Poroszló látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Lipcsey-kúria
A tiszafüredi klasszicista stílusú Lipcsey-kúriában 1949-ben nyílt meg a Kiss Pál Múzeum, amely az első falumúzeum volt az országban. 
Részletek

Meggyes-csárda
Tiszafüred építészeti örökségei közül kiemelendő a Meggyes-csárda, amelyet 1760 és 1770 között építettek a leégett elődje helyére. 
Részletek

Graefl-kastély
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek

Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház
A Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban a népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres tiszafüredi fazekassággal.
Részletek

Nyugati fogadóház
A mesterségek múltjába a Hortobágy Nemzeti Park Nyugati fogadóházában berendezett kiállítás ad betekintést Tiszafüreden.
Részletek