Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tokaji borvidék

Tokaj
További információ
A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta.
Egészen az 1250-es évekig nyúlik vissza a Tokaj-hegyaljai szőlők első, hiteles említése. Ekkoriban telepítették be az Árpád-házi királyok olyan népeket, akik jelentős szőlőművelési kultúrával rendelkeztek. A terület azonban csak később kezdett kitűnni a többi borvidék közül, és igen nagy érvágás volt a tatárjárás, amikor a meglévő szőlőtermő területeket a földig rombolták. Az újjáépítés IV. Bélához kötődik, aki olasz és vallon telepeseket hozatott Magyarországra. Valószínűleg ebben az időben érkeztek a vidékre az olyan szőlőfajták is, mint a furmint, a bakator és a gohér. A ma már világhírű aszú az 1500-as évek végén jelent meg. Napjainkban a Tokaj-Hegyalja terméseiből készült borok közül érdemes megkóstolnunk a furmintot, a hárslevelűt, a muskotályt, a zétát, a szamorodnit és az aszút.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tokaj látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tokaji pincesor
A tokaji Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon.
Részletek

Az elpusztult tokaji vár maradványai
A mára elpusztult tokaji vár a Bodrog és a Tisza összefolyásánál épült. Ma már csak az egyik fal maradványai állnak.
Részletek

Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet
Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet egyediségét adja, hogy itt keverednek össze a különböző flóra- és faunaelemek a hegyvidék és az Alföld ütközőzónájában.
Részletek

Rákóczi-Dessewffy kastély
A Rákóczi-Dessewffy kastély az 1700-as években épült, barokk stílusban. Előbb a Rákóczi családé, majd kincstári sótárnoki épület lett, azt követően a Dessewffy család tulajdona.
Részletek

Programajánló