Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Villányi borvidék

További információ
A villányi borvidékre nem csak az ízletes nedű miatt érdemes ellátogatni, de a Bormúzeum is rengeteg érdekes látnivalót tartogat.
A borrajongók számára nem kérdés, hogy az ország legdélebbi borvidékén finom borok és lenyűgöző kilátás mellett kapcsolódhatnak ki. A Villányi borvidéken minden éghajlati tényező adott, ami az igazán jó minőségű szőlőtermeléshez kell. A főleg mészköves, agyagos, néhol homokos lösztakaróval rendelkező talaj különböző illatú, zamatú és extrakttartalmú borokat alakít ki. A borok tekintetében szinte a teljes skálából válogathatnak az idelátogatók, a helyi bortermelők munkáját pedig nagyon sok borversenyen, kiállításon díjakkal ismerik el. 
A Villány főutcáján lévő történelmi pincesoron több borászat kínálja specialitásait. A borászat iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatnuk a Bormúzeumba, melynek az egykori Teleki-pince ad otthont. Itt a borászat hagyományos szerszámaival, írásos és tárgyi emlékekkel, és közel száz esztendős borospalack matuzsálemekkel ismerkedhetnek meg a látogatók.
 

Tekintse meg a Villányi borvidékről készült videókat!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...