Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Villányi borvidék

További információ
A villányi borvidékre nem csak az ízletes nedű miatt érdemes ellátogatni, de a Bormúzeum is rengeteg érdekes látnivalót tartogat.
A borrajongók számára nem kérdés, hogy az ország legdélebbi borvidékén finom borok és lenyűgöző kilátás mellett kapcsolódhatnak ki. A Villányi borvidéken minden éghajlati tényező adott, ami az igazán jó minőségű szőlőtermeléshez kell. A főleg mészköves, agyagos, néhol homokos lösztakaróval rendelkező talaj különböző illatú, zamatú és extrakttartalmú borokat alakít ki. A borok tekintetében szinte a teljes skálából válogathatnak az idelátogatók, a helyi bortermelők munkáját pedig nagyon sok borversenyen, kiállításon díjakkal ismerik el. 
A Villány főutcáján lévő történelmi pincesoron több borászat kínálja specialitásait. A borászat iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatnuk a Bormúzeumba, melynek az egykori Teleki-pince ad otthont. Itt a borászat hagyományos szerszámaival, írásos és tárgyi emlékekkel, és közel száz esztendős borospalack matuzsálemekkel ismerkedhetnek meg a látogatók.
 

Tekintse meg a Villányi borvidékről készült videókat!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Malkocs bej Dzsámija
A siklósi dzsámit egy magas rangú török személyiség, Malkocs bej emeltette a 16. század második felében. 
Részletek

Siklósi Vár
Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Siklósi Vár, mely az ország legjelentősebb reneszánsz stílusú építménye.
Részletek

Zsigmondy sétány és Harka kút
A Harka kutat a harkányi gyógyító víz véletlen felfedezésének legendáját szimbolizáló motívumokkal díszítették.
Részletek

Harkányi katolikus templom és templomkert
Az 1990-es években épült harkányi templom külső falán Jézus szenvedéstörténete látható Morvai László tűzzománc alkotásaiban.
Részletek