Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

KeszthelyFest 2023

Keszthely 2023. július 06. - 2023. július 09.
Hely8360 Keszthely


KeszthelyFest
A nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb rendezvénye, a KeszthelyFest fesztivál egyben a MOL Nagyon Balaton programsorozat egyik állomása. A zenei-gasztronómiai fesztiválon 5 színpadon számos koncerttel, valamint több mint 20 borházzal és változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók. A fesztivál valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A KeszthelyFest 2023 a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt részeként jelentős pályázati támogatással valósul meg.

 

2023-ban a fesztivál partner rendezvénye a Viviera Beach lesz. A fiatalok külön programokat kapnak a fesztiválon belül. A Vivera Beach önálló, Fő téri színpadára érkezik többek közt például K. Kevin, Dr. Brs és Krisz Rudi, de lesznek más meglepetés előadók is. Emellett a Viviera Beach Balaton-parton található bázisa külsős helyszínként funkcionál majd. Ott például szombaton Bagossy Brothers Company koncert és Lights!Off fesztivál várja a bulizni vágyókat.

A nagy koncertek nyitányaként szintén a fiatalok nagy kedvence, T. Danny ad majd élő koncertet. A nyitónap az idei évben csütörtök este lesz, így egy nappal előbb kezdődik a fesztivál.

Csík zenekar Presser Gáborral, Első emelet és R-go. Ők lesznek a 2023-as esztendő további nagy koncertjei. A három előadó generációk széles spektrumát érdekli, bárhol is lépnek fel az országban és a határainkon túl.

Természetesen a gyermekeknek is ugyanolyan teljes értékű programot kínálunk majd a fesztivál idején, mint a családok valamennyi korosztályának. Érkezik például Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint az Iszkiri zenekar is. De lesz lehetőség sziklamászásra, arcfestésre, játékokra. A helyi fellépők ebből a programkínálatból sem hiányoznak majd.

A képzőművészet helyi képviselői festményeken örökítik meg a KeszthelyFest programjainak pillanatait a helyszínen. Ebből egy mini tárlatot állítunk ki a fesztivált követően a Balaton színházban.

Az egészségtudatosság jegyében a családoknak mentes főzősarkot is felépítünk, ahol Herczeg T. Andrea és Vágó Piros rádiós műsorvezető készít majd mentes, de ízben csodás ételeket, akár a fesztiválozókkal közösen.

 

Az irodalom szintén újdonságként jelenik meg az idei KeszthelyFest programjában, melynek helyszíne a Fő téren található Klassz Kultbisztróban lesz. Elfogadta a meghívásunkat Bán János író, műsorvezető, az M5 csatorna igazgatója és Piroch Gábor világhírű kaszkadőr, író. Velük pódiumbeszélgetésen találkozhatnak az érdeklődők. A Klassz Kultbisztró történelmi és irodalmi, zenei kocsma kvízt is játszhatnak majd a fesztiválozók.

Szintén újdonság, hogy a divat világába is elkalauzoljuk a KeszthelyFest látogatóit. Schiffer Miklós nemzetközileg ismert divat- és stílustanácsadó elmeséli majd az érdeklődőknek, hogy hol is helyezkedik el hazánk a divat palettáján. De híres hazai divattervezők divatbemutatóján is csemegézhetnek a ruhák közt.

A 2023-as KeszthelyFest több helyszínen zajlik majd egy időben. Kiemelt helyszínünk lesz a Festetics-kastély. Teljesen új helyszín a Klassz Kultbisztró és a Vivera Beach a Fő téren és a Balaton-partján egyaránt.

A zenei műfajon belül évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a dj-k. Erős és Spigiboy és Hamvai PG önálló szettekkel szórakoztatják majd a KeszthelyFest látogatóit a nagykoncertek után. Mellettük pedig napközben a már jól megszokott helyi dj-k, például Dorián, Sza-sza, Ipa, a LOKÁL PONT helyszínen szolgáltatják a zenei aláfestést. A LOKÁL PONT szintén egy új helyszíne a rendezvénynek.

Ahogy azt a korábbi években a fesztivállátogatók megszokhatták, a helyi zenekarok, előadók, borászok, éttermesek is részesei lesznek a KeszthelyFest-nek. Szintén újdonság, hogy a már megszokott ízek mellett az ételallergiásokra is gondolunk, így a kitelepülő gasztro kínálatban glutén- és laktózmentes finomságokat is találnak az arra érzékenyek.

 

KeszthelyFest 2023 – LégyOtt!

 

2023. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Keszthely
Látnivalók