Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Márton-napi Libalakoma 2020

Debrecen 2020. november 08. - 2020. november 10. (várható időpont)
Hely4026, Debrecen, Fő tér


Márton-napi Libalakoma
A helyi libából készült alföldi ételek és az egri borok frigyéből különleges fesztivál születik Debrecenben. 
A gyermekdal szerint ugyan pulykakakasért érdemes Debrecenbe menni, Márton-nap környékén mégis a helyi gazdaságokban nevelt liba és a belőle készített ételek csábítanak az Alföld fővárosába. A Libalakoma szervezői mintegy 2-3 tonna alapanyagot használnak fel a Márton-napi nagy asztalon kínált libás ételek előállításához: egy tonna libahájból készítenek tepertőt, és mintegy 2000-2500 libacombot sütnek ropogósra. A kemencés libacomb mellett sült libamellfilé, libahúsos töltött káposzta, ludaskása is terítékre kerül, de hagymás libamájcsíkokat, libazózapörköltet, libakolbászt, lib-toroskáposztát is lehet majd kóstolni. 
Az esemény házigazdái azt is tudják, hogy "aki Márton-napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik', ezért egri borászok - és a helyi együttesek mellett egri fellépők - bevonásával szervezik meg a Kossuth teret jókedvű nyüzsgéssé változtató eseményt.
Aki eltelt a finom falatokkal, portyázhat a kirakodóvásárban, vagy forralt bort kortyolgatva merülhet el a háttérben ppmpázó Nagytemplom látványában. 

A legjobb elérhető szállások Debrecenben az Aquaticum közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...Megnézem
2020. évi program még nem ismertTöbb információ a programról


Témába vág

Hévíz ősszel és télen is elvarázsol a szépségével

Miért érdemes télen is Hévízen üdülni? Mert a legnagyobb hidegben is a szabad ég alatt úszkálhatunk a világ egyik legérdekesebb tavában. Mert itt kenuzhatunk télen is a gőzölgő patakon, vagy akár a SUP-ot is kipróbálhatjuk. Mert jégdiszkón vehetünk részt, és azért is, mert ilyenkor olyan különleges múzeumokat is felfedezhetünk a Balatonon, ahova nyáron nem biztos, hogy elmennénk.

Könnyebb a fogyás ősszel, de vajon miért?

Finom őszi gyümölcsöket csipegetve, a színes őszi tájban kirándulva, forró fürdőt véve, beépítve a rendszeres úszást az életünkbe és 8 óra alvás után már észre sem vesszük, és csak úgy olvadnak a kilók rólunk.

2019 tíz legjobb magyar fürdője

Az idei Év Fürdője szavazáson olyan különleges fürdők diadalmaskodtak, mint Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a legsokoldalúbb gyógyvízzel rendelkező fürdő, sokoldalú élmény-, gyógyfürdők és aquaparkok.