Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Márton-napi Libalakoma 2022

Debrecen
Hely4026, Debrecen, Fő tér


Márton-napi Libalakoma
A helyi libából készült alföldi ételek és az egri borok frigyéből különleges fesztivál születik Debrecenben. 
A gyermekdal szerint ugyan pulykakakasért érdemes Debrecenbe menni, Márton-nap környékén mégis a helyi gazdaságokban nevelt liba és a belőle készített ételek csábítanak az Alföld fővárosába. A Libalakoma szervezői mintegy 2-3 tonna alapanyagot használnak fel a Márton-napi nagy asztalon kínált libás ételek előállításához: egy tonna libahájból készítenek tepertőt, és mintegy 2000-2500 libacombot sütnek ropogósra. A kemencés libacomb mellett sült libamellfilé, libahúsos töltött káposzta, ludaskása is terítékre kerül, de hagymás libamájcsíkokat, libazózapörköltet, libakolbászt, lib-toroskáposztát is lehet majd kóstolni. 
Az esemény házigazdái azt is tudják, hogy "aki Márton-napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik', ezért egri borászok - és a helyi együttesek mellett egri fellépők - bevonásával szervezik meg a Kossuth teret jókedvű nyüzsgéssé változtató eseményt.
Aki eltelt a finom falatokkal, portyázhat a kirakodóvásárban, vagy forralt bort kortyolgatva merülhet el a háttérben ppmpázó Nagytemplom látványában. 
A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi évek tapasztalata alapján valószínűleg az alábbi időpontban/időszakban kerül megrendezésre: 2022. november 05. - 2022. november 07.. Előfordulhat azonban egy héttel korábbi vagy későbbi időpont is. Bővebb információért kérjük, forduljon a szervezőkhöz. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.

A legjobb elérhető szállások Debrecenben az Aquaticum közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...Megnézem
2022. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Debrecen
Látnivalók