Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Művészetek Völgye Kapolcson 2019

Tapolca 2019. július 19. - 2019. július 28.
HelyKapolcs, Taliánördög, Vigántpetend


Művészetek Völgye Kapolcson
 A Művészetek Völgye egyedülálló kulturális rendezvénysorozat, melyek között színházi előadások, komoly-, nép- és világzenei koncertek, irodalmi estek és délutánok, kiállítások és mesterségek bemutatása szerepelnek. 
2019. évi részletes program
A Panoráma Színpadra a kedvenc hazai és nemzetközi előadók érkeznek tíz napon keresztül. Alice Francis electro swinggel, Amber Run indie rockkal, a Kosheen triphoppal készül. Különleges színpadi találkozásokat, együtt zenéléseket is ígér 2019, Boban Marković vendége Palya Bea, Dés Lászlóé pedig Básti Juli lesz. Szabó Balázs Bandája a Modern Art Orchestrával lép fel, a Budapest Bár pedig Kiss Tibivel, Tóth Verával, Behumi Dórival és Németh Jucival egészül ki.
A Völgy egyik legszebb helyszínét, az ikonikus Gástya-árkot idén is Kőbánya tölti meg élettel. A fővárosi kerület vezetése és a Kőbányai Zenei Stúdió közösen létrehozott színpadán a zene kapja a főszerepet, így esténként hangot adnak a fiatal tehetségeknek és a rocklegendáknak. A helyszín minden nap éjjel 1-kor zárja kapuit.
Eljött a második év, amikor a nagykovácsi Muflon jazzkocsma Kapolcson is képviselteti magát. Örömmel invitálnak mindenkit az udvarba, hisz már kora délután felcsendül az akácfák árnyas ligetében a jazzmuzsika. Neves magyar és külföldi előadók mellett szerepet kapnak a fiatal zenészek is, éjszakánként pedig könnyedebb műfajokra akár táncra is perdülhet a közönség. Kiváló zenészek, jó hangulat, finom ételek-italok, kell ennél több? Maximum kapacitás 250 fő. A helyszín hétköznap éjjel 1-ig, pénteken és szombaton éjjel 2-ig tart nyitva.
Hagyományok Háza FolkUdvar – Fenntartó néphagyomány Miért fordulnak a különböző művészeti ágak alkotói újra és újra a néphagyományhoz ihlető forrásként? Miért és hogyan érdemes a néphagyományt újragondolni? Mit lehet a néphagyományból átültetni a XXI. századi mindennapokba? Miben segíthet nekünk a néphagyomány jobb és fenntarthatóbb világot teremteni? Ezekre a kérdésekre keresik 2019-ben a választ 10 napon át a Hagyományok Háza FolkUdvarában. A helyszín maximum kapacitása 200 fő, és minden nap hajnali 3-ig tart nyitva.
Artjáró Káli Vali udvarában: Szellemi stimuláció idilli környezetben. A Völgy változatos programjai alatt rengeteg ihlet, inspiráció fogalmazódik meg bennünk. Az udvar hivatása, hogy teret adjunk és ösztönözzük az eszmecserét, azaz megporozzuk egymás gondolatit. TEDx Danubia Conversations Program néven izgalmas, a közös jelenünk és jövőnk szempontjából fontos és megvitatásra érdemes kérdésekről, témákról beszélgetnek a TEDx Danubia Conversations Nagykövetek segítségével. Cél, hogy egy-egy diskurzus során élvezetes, tartalmas, nyitott párbeszéd alakuljon ki a részvetők között. Az Artjáró udvarban idén a program Nagykövetei veletek együtt fedezik fel a 2018-as és 2019-es évad témáit. A [email protected] pedig a Kutyabarát.hu udvara a felelős kutyatartást népszerűsítő interaktív programokkal várja idén ismét a kutyabarátokat. 
Ha a Művészetek Völgye az ország szíve, akkor az idén kilencedszer nekilendülő Kaláka Versudvar a Völgy szíve. Képes kitágulni, összehúzódni, és több szomszédos udvar felé is továbblökni a vért, a művészetet, az életet. Itt együtt zsibong zene a verssel, népzene a rappel, világzene a blues-zal, sanzon a dzsesszel, klasszikus zene a krónikás énekléssel, mintha sziámi ikrek lennének. A helyszín kapacitása maximum 300 fő, és minden nap éjfélig tart nyitva. Kérjük, érkezzenek időben, hogy biztosan beférjenek az adott programra!
„Hagyomány és korszerűség" – ez volt a közösségi, művészeti eszménye Muharay Elemérnek (1901–1960), akinek nevét az udvart üzemeltető szövetség viseli. Ezeknek a gondolatoknak a szellemében szervezik évről évre a programokat. Az udvarban találkozhatnak az autentikus stílust képviselő hagyományőrző táncosokkal és a hazai művészvilág népművészet-ihlette alkotóival. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programokkal emlékezek Kodály Zoltán művészeti–zenepedagógiai munkásságára. Maximum kapacitás 200 fő. Az udvar minden nap 23.00-kor zár. 
 


Több információ a programról


Fürdőajánló
Témába vág

A nyár finom és egészséges sztárja, a barack

Nem számít, melyik a kedvencünk, a barack valamennyi fajtája szuper egészséges: magas C-vitamin tartalommal rendelkeznek, amely immunrendszerünket erősíti, a bennük lévő A-vitamin pedig az üde és feszes bőrünket biztosítja.

Hét szabadvízi strand a főváros környékén

Homokos, tengerparti hangulatot árasztó tavak, bájos, apró tavak, vízi sport lehetőségek, csúszdapark és szabadstrandok is biztosítják a felfrissülést azoknak, akik menekülnének a fővárosi hőségből.

Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel

Pesterzsébet régi-új fürdőjének fedett része 2018. év vége óta látogatható. 2019. július 10-én megnyitották a strandrészt is, így mostantól a fővárosiak egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőnek örülhetnek.