Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Élményzuhany

Az élményzuhany fontos elemét képezi a különböző wellness berendezéseknek. Lényege, hogy a megszokottól eltérő módon nyújtsa a zuhanyozás élményét. Ma már teret nyertek a különböző programokat lejátszó, fény- és hangterápiával kiegészített élményzuhanyok is. Főként szauna vagy más izzasztófürdő után élvezhető a frissítő hatásuk, de relaxáció után is további kellemes élménnyel szolgálhat. Legelterjedtebb módjai a dézsazuhany, a trópusi vagy más néven eső zuhany, valamint a skót zuhany.  
A dézsazuhany vagy vödrös élményzuhany a csobbanó medence alternatívájaként is tekinthető. Elsősorban szaunázás után alkalmazzák hűsítő hatása miatt. A fa dézsában összegyűjtött víz a hozzá tartozó lánc meghúzásával borul a szaunázás hatására felhevült testre.
A trópusi eső élményzuhanyok szinte minden érzékszervre hatnak: a hideg-meleg vízcseppek frissítik a bőrt, az illatok az orra, a dörgés-villámlás a fülre és szemre vannak kellemes hatással. A program több percig tart, közben többféle hőmérsékletű esőfajtával, változó esőképekkel (szemerkélő, szitáló, zuhogó, stb. eső) nyújt élményt. A vihar elmúltát madárcsicsergés hangja is jelezheti a tökéletes élményért.
A skót zuhanyt gyógykezelésként és wellness-szolgáltatásként is igénybe lehet venni, ettől függően 2-15 percig tarthat. Alkalmazása során váltott hőfokú, nagynyomású vízsugár fejti ki hatását a szervezetre. Először a meleg (35-40 °C-os) víz hatására kitágulnak az erek, míg a hideg (16-18 °C-os) víz hatására összehúzódnak. Ez a folyamat javítja a keringést, erősíti az érfalat, feszesíti a bőrt és frissíti a szervezetet.

A szolgáltatás igénybe vehető ezekben a

Fürdőkben Szálláshelyeken