Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

3 dolog, amit jobb, ha a szekrényben hagysz – Wellness, biztonságosan

2022. 12. 06. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Jöhet tél, jöhet nyár, egy wellness vagy egy gyógyfürdő meglátogatása kiváló lehetőség a pihenésre. A gyógyító termálvízben, a pezsgőfürdőben, az élménymedencékben és a szaunában eléggé feltöltődhetünk ahhoz, hogy lendületesen folytassuk a mindennapos pörgést. Hát mi lenne a tökéletes énidő, ha nem ez?

Azonban ahhoz, hogy a wellnessnek kizárólag a pozitív hatásait vigyük magunkkal, nem árt, ha tisztában vagyunk néhány dologgal. A legkellemetlenebb élmény talán az lehet, ha valamit elveszítünk, ezért jobb, ha te is tudod, hogy mik azok a dolgok, amiket érdemes a szekrényben hagyni.

 

Szemüveg

A férfi és a női szemüvegek egyaránt nélkülözhetetlenek viselőjük számára, hiszen még a legkisebb dioptria esetében is óriási segítséget jelentenek. Egy különleges darab, mint például egy Bvlgari szemüvegkeret igazán az ember szívéhez tud nőni, és mivel nem a legolcsóbb márkáról van szó, elvesztése igencsak fájdalmas lehet. Persze egy alacsonyabb áron vásárolt modellre is vigyázunk, hiszen szemüvegért nem a kisboltba megyünk.

A nyári időszakban a fürdők megnyitják a kültéri medencéket is és előkerülnek a stílusos kalapok, a lenge kendők és a márkás napszemüvegek. Míg a strandon előkelően viselheted kedvenc Bvlgari napszemüveg modelledet, addig a wellness részlegen jobb, ha az öltözőszekrényben hagyod. Egészen biztosan nem szeretnéd, hogy a Bvlgari napszemüveg a hullámmedence mélyén kössön ki.

 

Ékszer

Természetes, hogy a hétköznapi viseletünket is feldobjuk egy-két ékszerrel. Sokan választanak egyedi darabokat vagy drága kiegészítőket, amiket szívesen mutatnak meg az egész világnak, hiszen amellett, hogy látványosak, azt is elárulják róluk, hogy igényesek a külsejükre. Azonban a nyaklánc, a fülbevaló, sőt, a jegygyűrű is biztonságosabb helyen van az öltözőben elzárva, mint a fürdőtermekben.

Ennek a legfőbb oka – a szemüveghez hasonlóan – hogy könnyen előfordulhat, hogy a vízben leesik rólunk és a medence alján köt ki, vagy ami még rosszabb: a szűrő rendszer martalékává válik. Bár a fürdők öltözőiben sokan megfordulnak, a zárható öltözőszekrények teljes mértékben biztonságosak. Nem érdemes tehát ódzkodni tőlük, azonban fontos mindig ellenőrizni, hogy jól bezártuk-e őket.

3 dolog, amit jobb, ha a szekrényben hagysz – Wellness, biztonságosan

 

Mobiltelefon

Lassan elképzelhetetlen, hogy ne tartsuk a kezünkben az okostelefonunkat. Épp emiatt rengeteg olyan kiegészítő közül választhatunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a medencék közelébe, sőt, akár a vízbe is bevigyük a készüléket. Azonban bármennyire jó védelmet is nyújtanak a vízálló tokok és akármilyen nehéz akár egy pillanatra is elengedni a telefont, érdemes mégis az öltözőben hagyni.

Bár az elvesztés, sőt, akár a lopás veszélye is fennáll, ennek az esélye elég kicsi. A telefont leginkább azért jó a szekrényben hagyni, mert a gyógyvíz és a wellness a kikapcsolódásról szól, amit leghatékonyabban offline üzemmódban érhetünk el. És egy szelfi sem ér annyit, mint az a feltöltődés, amit a telefon nélkül töltött idővel kapunk.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...