Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

2023. 09. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mutatunk pár alternatívát azoknak, akik még nem tudják, melyik tengerpartot válasszák. Gyűjteményünkben szerepel a legolcsóbb, a legromantikusabb, a legfényűzőbb és a legszínesebb partszakasz is.

Franciaország

A 18. században már elég népszerű úti célja volt a brit arisztokratáknak a francia tengerpart, de 200 év elteltével se vesztett varázsából. A világ egyik legdivatosabb üdülőhelyének számít, és igazi kulturális központ is. Cannes, Saint Tropez, Nizza és Monaco világszínvonalú, és gyönyörű helyek, ahol a természeti szépség keveredik az előkelő utcákkal, a jachtok látványával.
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Spanyolország

Az Ibériai-félsziget legnagyobb állama is számtalan csodaszép partszakaszt vonultat fel, egyik legnépszerűbb kétségtelen a Costa Brava, azaz a vad part az ország északkeleti részén. Sziklaszirtes szakaszok, kavicsos, homokos strandok váltják egymást az üdülőhelyen. Tossa de Mar, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susana mind itt található, ezen a 153 km-es partszakaszon. Ezen kívül a Costa Blanca, Costa del Sol, Costa Dorada is sok turistát vonz minden évben.
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Olaszország

Mivel a "riviéra" szó is olasz eredetű, először csak a Ligura tengerpartjára használták a kifejezést, később terjedt el a többi országnál is. A Földközi-tenger mentén felsorolhatatlan azon olasz városok neve, ahova egyszer mindenkinek el kéne látogatnia. Legyen ez Genova, Livorno, Ravenna, Rimini, a színes házas sziklaszirt, a Cinque Terre. Esetleg délebbre Nápoly, Bari, vagy az Amalfi-part, de garantált a dolce vita életérzés, a lélegzetelállító látvány, a kultúra és a történelem találkozása.
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Albánia

A Jón-tenger partvidékén terül el az albán Riviéra, mely még kissé alulbecsült Európa többi desztinációjához képest, de csodálatos környezetben 360 km hosszú homokos és kavicsos tengerparton lehet strandolni. Legnépszerűbb üdülőhelyei Ksamil és a környező szigetek, a belföldi turisták által is kedvelt Saranda és Durres környéke. Előnye, hogy olcsóbb, és nincs akkora hatalmas tömeg nyáron sem, mint a többi európai tengerparton. Kastélyok, templomok, barlangok, világörökségi helyszínek, azaz mindent megtalálunk, amire egy nyaralás alkalmával kíváncsiak lehetünk.
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Montenegró

Az évek során egyre felkapottabbá vált a montenegrói tengerpart, ahol türkizkék tenger, hangulatos városok, olcsóbb árak, hatalmas hegycsúcsok hódítják meg az ide érkezők szívét. Kotor a világörökség része, elbűvölő terein, szűk utcáin sétálgathatunk, majd átevezhetünk Budva partjára, mely az ország egyik legszebb tengerparti helyszíne. 35 km hosszú partszakaszán éjszaka is zajlik az élet, tökéletes lehet azoknak, akik keresik a kultúrát, a kalandokat, szeretik a vízi sportokat, és a történelmet egyaránt. Perast, Tivat, Herceg Novi, Sveti Stefan is említésre méltó tengerparti helyszínek, nem szabad kihagyni őket!
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Görögország

Az ország keleti és déli partján az Égei-tenger, nyugatin a Jón-tenger hullámzik, megszámlálhatatlan szigettel az egyik legszebb, és legősibb európai helyszín. Aki a Mamma mia film forgatási helyszíneit keresi, Skopelos szigetére kell utaznia, aki szörfözne, az Karpathost választja, aki kíváncsi a rózsaszín homokra, Kréta szigetére menjen. Rodoszon hatalmas vízi vidámparkot találunk, a világszerte híres Navaggio-öböl pedig Zakynthos-szigetén lelhető fel. A legromantikusabb helyszínek viszont kétségtelenül Santorini és Mykonos.
A mediterrán Riviéra mesés helyszínei

Képek forrása: studyabroad.com (nyitókép), travelaway.me (2. kép), trowbridges.co.uk (3. kép), dbgcharter.com (4. kép), e-burgas.com (5. kép), sdp.co.me (6. kép), holidayguru.ie (7. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...