Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

A túrázás, mint a kikapcsolódás egyik legjobb fajtája

2022. 11. 24. 12:45
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Számos oka van annak, hogy miért érdemes több időt töltenünk a szabadban. Friss levegő, napsütés és hatalmas hegyek – hát nem csodálatosan hangzik? A turizmus egy gyönyörű tevékenység, aminek számos előnye van. Nem számít mennyire fitt, lassabb és kevésbé megerőltető túrákkal is kezdhető és fokozatosan eljuthat az epikus túrázási kalandokig.  Egy séta a parkban, vagy túrázás a hegyekben segíthet a stressz kezelésében, de szívére és közérzetére is remek hatással lesz. Feldobhatja a hangulatunkat és növelheti az önbizalmunkat is.

 

Túrafelszerelés

Még a kevésbé igényes túrákon sem szabad alábecsülni a felszerelést. A ruházatnak kényelmes textilekből kell állnia, ideálisan túrázáshoz használható ruhadarabokból. Összpontosítson a ruházat rétegezésére, hogy az alkalmazkodjon az időjárás viszontagságaihoz. Magasabb hőmérséklet esetén levetheti az egyes rétegeket, és hidegben újra felveheti azokat. A felső rétegnek impregnált szélálló kabátból, szélálló nadrágból és vízálló cipőből kell állnia, amelyet könnyedén beszerezhet az Ecipo webshop oldalán, ahol az Ecipo akcióknak és Ecipo kuponkódoknak köszönhetően spórolhat cipője árán is. Ne feledje, mindig jobb, ha több ruhája van, mint kevesebb, és ne felejtsen el egy sapkát sem magával vinni. Bár a városban meleg van, a hegyekben vagy az erdőkben más a helyzet, és ott akár a nyári hónapokban is könnyen megfázhat.
 

Természetesen jó minőségű túracipő megerősített bokával és egy jó túra hátizsák nélkülözhetetlen. Tekintse mega z Ecipo webshop oldalát és szemezgessen az Ecipo akciós túracipői közül. Az Ecipo kuponkódok felhasználásával igazán előnyös áron vásárolhat magának egy kényelmes vízálló cipőt és egy megfelelő méretű hátizsákot, amelyből nem hiányozhat elegendő mennyiségű tiszta víz és élelmiszer sem. Ne becsülje alá az időjárás-előrejelzést, és alaposan nézze meg azt, még kirándulása megtervezésekor. Számítson rá, hogy az erdőben vagy a hegyekben hidegebb lehet, mint a túra elején. A szél különösen megnehezítheti túráját, ami nagyobb magasságban gyakoribb és kellemetlen. Indulás előtt tekintse meg a Booking webshop oldalát is, hogy ha szállásra lesz szüksége, tudja hol keresse a Booking hoteljei és a Booking szállásai egyikét.

 

Túraútvonalak, avagy hova induljunk túrázni

Az élményturizmus alapja a tervezés. Természetesen, ha már kipróbálta az útvonalakat, biztonságban van. Ha azonban új lehetőségeket keres, akkor érdemes a neten keresgélni. Vannak olyan weboldalak, amelyek összegyűjtik mások utazási élményeit, és hasznosak a tervezéshez. Nagyszerű tippeket találhat a Booking online felületén is, ahol akár lefoglalhatja az egyes Booking szállásokat, köztük a Booking hoteleket is túrázási útvonalai mentén. Ha felhasználja a Booking kuponokat és a Booking utalványokat, még spórolhat is szálláshelyén. Túrázáskor fontos az időzítés, ezért érdemes körültekintően megválasztani azt az időpontot, amikor túrázni szeretne indulni. Ha ez az első útja, valószínűleg nem tart egész nap, ezért próbáljon meg olyan túraútvonalat találni, amely csak néhány órát vesz igénybe. De ebben az esetben sem szabad megfeledkezni a kényelemes lábbeliről, amit beszerezhet az Ecipo webshop oldalán. Az Ecipo akciók és Ecipo kuponkódok felhasználásával előnyös áron szerezheti be túracipőjét.
 

Győződjön meg arról is, hogy jól ismeri-e a kiválasztott útvonalat, mivel eltévedni nem túl szórakoztató. Túrázás előtt érdemes átböngészni a Booking online felületét, hogy szükség esetén talál-e majd a túraútvonala mentén szálláshelyet. A Booking szállások segítségével több napos túrázásokat is betervezhet, melyek során a Booking hoteljeit és a Booking szálláshelyeit is igénybe veheti és felhasználhatja a Booking kuponjait, illetve a Booking utalványait, melyek segítségével kedvezményesen pihenheti ki magát az egész napos túrázás után. A Booking előnyös kuponjainak köszönhetően nagyszerű áron pihenhet a Booking szálláshelyek egyikén.
 

Vannak, akik szívesebben túráznak egyedül, mert ez időt ad nekik a gondolkodásra – igazán nagyszerű dolog egy időre kiszakadni a hétköznapok zajából. A túrázás pedig arról szól, hogy élvezzük a csendet és a békét, amit a hegyi világ kölcsönöz. Ha azonban jobban szereti a társaságot, semmi baj, ha meghív néhány barátot vagy családtagot. Ha csak most kezdi a túrázást, nem rossz ötlet egy tapasztalt túrázót magával vinni, aki megmutatja a környező hegyeket. És ha valami baj történne útközben, akkor lesz valaki, aki segít. Amikor a hegyekbe készül túrázni, ajánlott, hogy elmondja valakinek, akit ismer és akiben megbízik, hogy hová megy és mikor tervez hazatérni. Ha bármi történne Önnel, valaki tudni fogja, hol keressék. Lehet, hogy felesleges félelemkeltésnek tűnik, de valójában megmentheti az életét.

 

Túra etikett

Az etikett mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy férfiak, nők vagy gyerekek vagyunk, és mindenhol érvényes, függetlenül attól, hogy épp étkezik, látogatóban van, vagy akár túrázáson vesz részt. Egyáltalán nem szükséges a végletekig elmenni, és odafigyelni minden kis apró-cseprő dologra, elég, ha tudatában van néhány alapvető szokással a tisztességes nevelésen, a jó modoron és a környezete iránti empátián alapulva. A túrázók alapszabálya, hogy nem számít, milyen hosszú és nehéz túra áll előttünk, minden keletkezett hulladéknak a hátizsákban a helye. Ez vonatkozik az olyan hulladékokra is, mint az almadarabkák vagy a banánhéj. Ha majd túra közben ráakad egy szemetesre, ott nyugodtan kiűrítheti táskája tartalmát. A második, hogy a természetet ugyanabban az állapotban hagyjuk, ahogyan rátaláltunk, ne zavarjuk a növényzetet, ne manipuláljuk a köveket, és ne akarjunk magunkkal semmit sem hazavinni.
 

Magyarországon számos túraútvonal, gyalogút és hegygerinc található. Vannak kevésbé igényes útvonalak, de olyanok is, amelyek a legtapasztaltabb turistákat is kihívás elé állítja. Ha túrázásra adja a fejét, először rövidebb útvonalakkal kezdje, és ha már biztos magában, jöhetnek a nagy kihívások.
Forrás: denzeny.sk (https://denzeny.sk/vysokohorska-turistika-ako-ju-zvladnut/)

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem