Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Állás Hajdúszoboszlón: karrierlehetőségek a turizmusban

2023. 04. 19. 13:49
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Magyarország egyes települései egészen specifikus szektorokhoz köthető karrierlehetőségeket tartogatnak. Hajdúszoboszló esetén ez értelemszerűen a turizmus, mely elsősorban a városban található fürdőkomplexumnak köszönhető.

Kelet-Magyarország turistaközpontja

Hajdúszoboszló Magyarország keleti részén, Hajdú-Bihar megyében található üdülőváros, mely leginkább fürdőjéről és a hozzá kötődő turisztikai népszerűségéről híres. A városban hazai és külföldi pihenni vágyók egyaránt megfordulnak, a területen található termálvíz okán pedig a település gyógyászati értéke is kiemelendő. Az 1925-ben talált termálvíz köré épülő, azóta is folyamatosan fejlődő fürdőkomplexum Európa legnagyobbjának számít, így méltán szerzett magának helyet a világ és Európa turisztikai térképén. Az üdülővárosok pedig – ahogy például a Balaton környékére is jellemző – kiváló karrierlehetőségeket tartogatnak a turizmushoz és vendéglátáshoz kötődően.

Egy állás Hajdúszoboszló területén tehát nagy valószínűséggel valamilyen módon kötődni fog a város profiljához, vagyis a turizmushoz. Ha a fürdő önmagában még nem is lenne elég, a város értelemszerűen jól ismerte fel azt, hogy az általa képzett vonzerő köré más vállalkozások is építhetők. A városban számos szálloda, wellness hotel és étterem található, mely mind-mind az ide érkező vendégek kényelmét és nyugalmát szolgálják. A turisztikai attrakciókhoz kötődő munkakörök kifejezetten sokfélék, így a turisztikai fókusz ellenére egy állás Hajdúszoboszló városában sokak számára vonzó lehet. A pozíciók sokszínűsége ezt lényegében garantálja.

 

Karrier a turisztika területén

A turisztikai szektorban meghirdetett munkalehetőségek sok esetben szezonálisak, így csak az év egy bizonyos szakaszában garantálnak biztos megélhetést. Állandó példának tekinthető erre a Balaton, ahol a turisztikai szezon nagyjából fél évet tesz ki. Ez idő alatt természetesen rengeteg munka akad, sokan pedig az év többi részére ez idő alatt igyekeznek megteremteni a hátralévő időre való betevőt. Az olyan helyek esetén ugyanakkor, mint Hajdúszoboszló, a turizmus és vendéglátás – a gyógyászati szektorról nem is beszélve – lényegében egész évre ellátja munkával a területen tevékenykedőket. Egy állás Hajdúszoboszló attrakcióinak egyikében tehát hosszabb távon is garantált, biztos hátteret jelent. De milyen állásokban is gondolkozhatnak az érdeklődők?

Állás Hajdúszoboszlón: karrierlehetőségek a turizmusban

Első példaként bátran vehetjük Hajdúszoboszló városának fürdőkomplexumát, mely mára már nem csak a termálvizes medencék frontján erős. Az évek alatt – felismerve a turisztikai vonzerőt – egy egészen tekintélyes méretű strand épült ki a városban, annak minden járulékos kiszolgálóegységével és szolgáltatásával. Az ide kötődő munkák értelemszerűen a fürdőkomplexum üzemeltetésével és a kapcsolódó éttermek, szolgáltatók mindennapi tevékenységével kapcsolatosak. Emellett persze számos szálláshely is létesült a városban. Ennek megfelelően pedig a szállodák és panziók is kínálnak állást Hajdúszoboszlón. Recepciós, takarító, szakács, felszolgáló, pultos és még sorolhatnánk az elérhető pozíciókat. Ezek pedig – ahogy említettük – a szokásostól eltérően jellemzően egész évre vonatkozó lehetőségek.

 

Ipari és egyéb lehetőségek

A hajdúszoboszlói állások palettája természetesen nem csupán a turizmus és vendéglátás területére korlátozódik. Hajdú-Bihar megye ezen része a mezőgazdaság és ipar területén is számos álláslehetőséget tartogat. Hajdúszoboszlón található például a környék egyik nagyobb húsüzeme, ahová mindig szükség van a kétkezi munkaerőre. De persze egészen hagyományos, máshol is megtalálható munkalehetőségek is akadnak a településen. A város akár az ingázók számára is jó opció lehet, hiszen nem messze található Debrecen és több hajdúsági kistelepülés, ahonnan tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyedén elérhető Hajdúszoboszló városa.

Ennek értelmében egy állás Hajdúszoboszló területén nem csak a helyi lakosok számára lehet élhető opció. A turisztika, a szálláshelyek és kempingek pedig akár a diákok számára is jó munkalehetőségeket tartogatnak. Tekintve, hogy Debrecen egyetemváros, számos diák éli ott mindennapjait. Sok esetben pedig szükségük van némi kiegészítő jövedelemre. Hajdúszoboszló turisztikai profiljához illeszkedve számos diákmunka is elérhető, melyek akár szezonális jelleggel, az elő- és főszezonban is végezhetők.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...