Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

2024. 04. 10. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Akik olyan eldugott, autentikus olasz kisvárosokat keresnek, ahol szinte megállt az idő, olyan kastélyt látogatnának, melynek minden ablakából a tengerre pillanthatunk, és a világ legszínesebb utcáit járnák végig, keressék fel Észak-Olaszország hozzánk legközelebb eső mesevárosait!

Grado

Észak-Olaszország keleti csücskében, a határhoz elég közel fedezhetjük fel az Adriai-tenger egyik gyöngyszemét, Gradot. A gyönyörű lagúnavidéket autóval két középkori úttá alakított gáton közelíthetjük meg. Igazi autentikus kis olasz város, szűk utcákkal, amiket átjár a friss pizza és péksütik illata. A városka apró kávézókkal, hangulatos kikötőkkel és templomokkal, és egy hosszú homokos stranddal marasztalja a látogatókat. A kis Velencének is becézett Gardot még nem özönlötték el a turisták, inkább helyiekkel találkozunk főleg, akiknek a ritmusára elég gyorsan ráérezhetünk.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk
Fotó: Tóth Mirandolína

Udine

Középkori és idilli hangulatot áraszt Udine városkája is, ahonnan még az Alpok vonulatait is láthatjuk tiszta időben. Vára gótikus és reneszánsz stílusú, ma már múzeumok és kiállítások helyszíneként szolgál. Templomaiban számos műkincset is felfedezhetünk, velencei hangulatú tere a Piazza Liberta és a központi tere a Piazza Matteotti is kihagyhatatlan látnivaló, ahol kötelező kiülni egy kis kávézó teraszára, és élvezni az igazi „dolce vita-t”. A barátságos városka hűen őrzi a régi korok hangulatát, így, ha szeretnénk kicsit visszamenni az időben, és csak úgy bolyongva feltérképezni a város minden szegletét, szánjunk egy napot Udine-re.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Trieszt

Trieszt fő nevezetessége a 19. századi romantikus Miramare-kastély, mely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő számára épült isztriai fehér márványból. Az előkelő fehér kastély minden ablakából pazar kilátás nyílik a tengerre és olasz stílusú, szépen karbantartott hatalmas parkját is érdemes körbesétálni, ahol egészen ritka növényeket figyelhetünk meg. A Monarchia hangulatát idéző kikötőváros legnagyobb tere Piazza Unita d'Italia, 12.000 m2, közvetlen a tenger mellett helyezkedik el. Csodaszép épületek, kávézók és hangulatos éttermek tarkítják, a Corson pedig felvonulásokat is tartanak. Ha felsétálunk a San Giusto dombra, onnan az egész várost beláthatjuk, de ha inkább fürdőzni szeretnénk, azt is megtehetjük Trieszt több pontján is.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Caorle

Festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén Caorle, a romantikus és színes város, melyet szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítenek. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, 48 méter magas harangtorony, melyet már messziről is láthatunk. A szombati piacon megvásárolhatjuk a helyi kézműves portékákat és finomságokat. A környező lagúnavilág az érintetlen természet hangulatát kölcsönzi a városkának. Homokos, sekély vizű strandjain a gyerekek is bátran csobbanhatnak, de érdemes részt vennünk egy hajókiránduláson is a lagúnák között.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Cortina d’Ampezzo

A Dolomitok királynőjének is hívják az olaszok patinás síparadicsomát, Cortina d’Ampezzot, mely páratlanul szép, de roppant drága olasz város. A kabinos felvonóval 2800 m magasra juthatunk fel, ahonnan nyáron is meseszép panoráma nyílik. Nyári időszakban a hegymászóké, sziklamászóké és túrázóké a terep, de a kerékpárosok is előszeretettel használják a sípályákat. Az Adrenalin és a Mission Impossible kalandparkban erdei kötélpályán csúszhatunk, a belvárosban a legnagyobb márkák kirakatai előtt sétálgathatunk, ahol egykor a Rózsaszín párduc és a James Bond jeleneteit is forgatták.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Jesolo

Óvárosi és tengerparti főutcái két külön központot jelentenek a városon belül. A 15 km hosszú homokos strand nyáron megtelik az itt nyaralókkal. Olaszország legnagyobb víziparkjába is ellátogathatunk, melynek legfőbb látványossága a világ legmagasabb csúszdája (42 m), melynek végén a lecsúszó ember közel 100 km/h-s sebességet érhet el. Az aquaparkon kívül minigolf pálya, gokart pálya és vidámpark is biztosítja az itt nyaralók szórakozását.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Velence-Burano-Murano

A Velencéhez tartozó kis sziget, Burano nevezetességei, a 16. századtól létező csipkekészítés mellett, az élénk színűre festett házai. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak. Ha Velencébe utazunk, érdemes elhajózni a 7 km-re fekvő csodás szigetre, csakúgy, mint Muranoba, mely csodaszép üvegeiről és üveggyártásáról híres. Az Adria és a lagúnák királynője, azaz Velence, szépségét és egyediségét a vízre épült város jelenti, csodaszép és ikonikus hídjaival, hangulatos gondoláival, történelmi jelentőségű épületeivel ejti rabul az ide érkezők szívét. Nem csoda, hogy az egész város az UNESCO Világörökség kiemelt helyszínének számít.
Csodás olasz városok, amelyeket akár autóval is gyorsan elérhetünk

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide