Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Esőnap a fürdőhelyen: 7+1 szuper program rossz időre

2024. 03. 22. 13:31
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Elérkezett az áhított wellnesshétvége, bepakoltunk a fürdővárosi szállodába, és tele energiával várjuk a kényeztető kezeléseket, a friss levegőt és a medencék csábító csillogását. Ám az ég másképp döntött: szürke felhők takarták el a napot, és a zuhogó eső kiábrándítóan csapkodja az ablakot. Ilyenkor könnyen elszállhat a pihentető hangulat, de ne csüggedjünk!

Egy kis kreativitással és a cikkünkben található tippekkel még a szeszélyes időjárás sem szabhat gátat a tökéletes kikapcsolódásnak.  Fogadjuk hát kihívásként a rossz időt, és töltsük az esős napokat is tartalmasan és élményekkel gazdagon!

 

1.  Játékest a barátokkal: társasjátékok, kártyapartik vagy online szórakozás

Az esős esték remek alkalmat kínálnak egy jó kis játékestre a barátnőkkel.  Poroljuk le a kedvenc társasjátékunkat, vagy rendezzünk egy izgalmas kártyapartit! A nevetés és a közös élmény garantáltan feltölt energiával.

Ha viszont a társasjátékozás helyett valami modernebb szórakozásra vágyunk, számos online opció közül is választhatunk.

  • Online játékok: Az online játékvilág rengeteg szórakozási lehetőséget kínál.  Játsszunk együtt a barátokkal egy népszerű online társasjáték virtuális változatán, vagy próbáljunk ki egy kooperatív online kalandjátékot. Ha nagyobb izgalomra vágyunk, akkor próbára tehetjük a szerencsénket is. Ehhez egy kiváló lehetőséget kínál a Big Bass Bonanza Online.
  • Filmes est: Az esős délután tökéletes egy filmsorozat maratonhoz vagy egy izgalmas mozifilm megtekintéséhez.  Válasszunk ki egy régóta nézni vágyott filmet, készítsünk pattogatott kukoricát, és kuckózzunk be a szállodai szobába! Akár online streaming szolgáltatást is igénybe vehetünk a filmnézéshez.

 

2. Kényeztessük testünket és lelkünket a szállodai szolgáltatásokkal

Elsősorban használjuk ki maximálisan a szálloda adottságait! A legtöbb fürdőváros szálláshelye remek lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra, rossz idő esetén is.

  • Wellness-részleg: Ne szoruljon háttérbe a fürdőzés élménye! A legtöbb szállodában fedett termálvizes medencék, gőzfürdők, szaunák várják a vendégeket. Engedjük át magunkat a meleg víz simogatásának, izzadjunk ki a szaunában a méreganyagokat, és élvezzük a gőzfürdő tisztító hatását.
  • Spa-kezelések: Frissítsük fel testünket és lelkünket egy kényeztető masszázzsal, arc- vagy testpakolással. A szállodai spa-részlegen számos kezelés közül választhatunk, melyek segítenek a stressz leküzdésében és a feltöltődésben.
  • Fitness-terem: Ha esik az eső, de mozgás iránti vágyunk nem lankad, irány a szálloda fitness-terme! A modern gépeken izzadhatunk egy jót, vagy csatlakozhatunk egy vezetett edzésre, például jógára vagy pilatesre.

3. Merüljünk el a kultúrában: múzeumlátogatás vagy színházi előadás

A fürdővárosok némelyike, pl. Sárvár, Gyula, Eger vagy Miskolctapolca gazdag történelmi múlttal és izgalmas kulturális programokkal várnak. Ha épp egy kisebb várost választottunk, akkor 10-20 km-es távolságra valószínűleg találunk egy megyeszékhelyet. Esős délutánon tökéletes program lehet egy múzeumlátogatás, ahol megismerkedhetünk a város múltjával, művészeti értékeivel.  Sétáljunk végig a helyi kézműves vásáron, vagy fedezzünk fel egy különleges kiállítást!

Az estét pedig dobjuk fel egy színházi előadással vagy koncerttel.  A művészi élmény garantáltan felejthetetlenné teszi az estét.

 

4. Kortyolgassunk finomakat egy hangulatos kávézóban vagy étteremben

Egy finom kávé vagy egy ínycsiklandozó ebéd tökéletes  módon  megszakítja a szürke hétköznapokat, rossz idő esetén is.  A legtöbb fürdővárosban találunk hangulatos kávézókat és éttermeket, ahol a helyi specialitásokat is kipróbálhatjuk.  Kényelmesen elhelyezkedve, böngésszünk egy izgalmas könyvet, vagy beszélgessünk meg az utazó partnerünkkel az élet dolgait.

 

5.  Kreatívkodjunk a szállodai szobában: festés, írás vagy önfejlesztő foglalkozás

Az esős napok kiváló alkalmat kínálnak a befelé forduláshoz és a kreativitásunk kibontakoztatásához.  Töltsünk el egy kis időt festéssel, rajzolással, vagy írjunk néhány sort az úti élményeinkről. Ha van kedvünk, tartsunk egy önfejlesztő foglalkozást meditációval, jógával, vagy online elérhető tanfolyamokkal.

 

6.  Próbáljunk ki egy különleges kezelést a wellness-központban

A wellnesshotelek spa-részlegei számos különleges kezelést is kínálnak, melyekkel még emlékezetesebbé tehetjük a pihentető  hétvégét.  Próbáljunk ki például egy csokoládés masszázst,  egy iszappakolást, vagy egy halpedikűrt.  Ezek a különleges kezelések nemcsak ellazítanak, de a bőrünket is újult erővel töltik fel.

 

7.  Irány a termálfürdő!

Bár az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, a legtöbb fürdőváros fedett termálfürdővel is rendelkezik.  Töltsük a napot a termálvízben áztatva, élvezzük a különböző masszázs-zuhatagokat, és engedjük át magunkat a pihentető  érzésnek.  A fedett termálfürdőkben gyakran szaunavilág és gőzfürdők is várják a vendégeket, így a rossz időjárás ellenére is teljes értékű fürdőélményben lehet részünk.

 

+ 1 Tipp: 

Ne feledkezzünk el a csomagunkba elpakolt könyvekről sem!  Egy esős délután hamar elröpülhet egy izgalmas regény társaságában.

Lássuk be, a rossz idő sem szabhat gátat a tökéletes wellness-pihenésnek!  Egy kis kreativitással és a cikkünkben található tippekkel tartalmas és élményekkel teli napokat tölthetünk a fürdővárosban, még szemerkélő  eső esetén is.  Töltekezzünk fel, lazítsunk, és térjünk haza kipihenten, újult erővel!

 

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...