Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Európa legszebb nemzeti parkjai

2023. 11. 06. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Gondolkozott már azon, hogy a kontinens nyári hónapokban sláger úti céljai milyenek lehetnek ősszel, amikor turistából is jóval kevesebbet kell kerülgetni? Hogy fest Horvátország vagy Olaszország nyári utazók számára kevésbé ismert, őszi arca? Gyönyörű, érintetlen kiránduló helyszínekre kalauzoljuk.

Plitvicei Nemzeti Park, Horvátország

Egyértelműen az egyik legszebb európai látnivaló a Plitvicei-tavak Horvátországban. Smaragdzöld tavai, a buja növényzet mögött megbújó hatalmas vízesései évszaktól függetlenül nagyon népszerűek a turisták körében, akinek fából készült kis hidakat és túraútvonalakat alakítottak ki. Évente 1,7 millióan látogatják, ezért annak érdekében, hogy ne veszélyeztessék a természeti, júliusban és augusztusban megemelték a belépőjegyek árát. Ősszel tehát a belépőjegy szempontjából is jobban járunk.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Bellunói Dolomitok Nemzeti Park, Olaszország 

Olaszország északkeleti részén, Velencétől nem egészen száz kilométerre található a Dolomitok Nemzeti Park. A park legmagasabb hegycsúcsa, a Schiara (2.565 m) impozáns dolomitikus tömbje. A völgyet határoló meredek sziklás lejtők meseszép látványt nyújtanak ezen a vadregényes tájon. Csodálatos gyalogtúra és via ferrata útvonalak, de az egész Alpok legszebb ösvényei vezetnek erre.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Triglav Nemzeti Park, Szlovénia

Szlovénia egyetlen nemzeti parkja az ország területének 4 %-át teszi ki, fenséges csúcsokkal, kristálytiszta tavakkal, gazdag állat-, és növényvilággal. Legmagasabb pontja a Triglav, 2864 méteres magasságával a túrázók, hegymászók egyik kedvenc szlovén célpontja.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Vatnajokull Nemzeti Park, Izland

Kissé távolabbi úti cél, a Vatnajükull gleccsert magába foglaló izlandi nemzeti park. A táj, ahol találjuk rendkívül sokszínű, a folyók, a gleccser, a vulkanikus aktivitás és a geotermális hatások alakították ki. Az ország területének 14%-át fedi le a 2008-ban létrehozott park, amely Európa második legnagyobb nemzeti parkja. A Vatnajökull alatt egész sor működő tűzhányó is megtalálható. A legnagyobb, a 2010 méter magas Bárðarbunga, amely 2014-15 folyamán fél évig aktív volt.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Ordesa Nemzeti Park, Spanyolország

A Monte Perdido csúcsa 3355 m-es magasságban tornyosul a spanyol Ordesa Nemzeti Park felett, a Pireneusok 3. legmagasabb csúcsaként. Erdők, völgyek, a magasan fekvő rétek és a meredek lejtők váltják egymást a 15.000 hektár területű parkban. Gyalogláshoz és hegymászáshoz az ősz a legszuperebb időszak, látnivaló bőven akad a terület híres gazdag élővilágáról és gyönyörű vízeséseiről.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Magas Tauern Nemzeti Park

A Magas-Tauern Nemzeti Park az Alpok legnagyobb természetvédelmi területe, és Ausztria legnagyobb nemzeti parkja számos erdőnek, gleccsernek és vízesésnek ad otthont. A legszebbek talán a Leitenkammer-szurdok, a Krimmli-vízesés vagy a Weißsee-gleccservilág. Túrázáshoz, kerékpározáshoz az őszi időszak a legideálisabb az 1800 négyzetkilométernyi parkban, mely Karintia, Tirol és Salzburg tartomány területén húzódik. A hosszú túrák és a Tauern déli oldalára tett kirándulások támaszpontjait több mint 80 menedékház közül választhatjuk ki.
Európa legszebb nemzeti parkjai

Képek forrása: elpais.com (nyitókép), pinterest.com (2. kép), epiconeadventures.com (3. kép), campervanfans.com (4. kép), bookmundi.com (5. kép), casagustin.com (6. kép), suedtirol-tirol.com (7. kép)
Nyitóképen za Ordesa Nemzeti Park látható.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...