Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

2023. 08. 28. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Ami a mai felnőttek gyerekkorában még csak képzeletben létezett, az ma már akár valóság is lehet. Végtelen vízi kalandpark, a toronyházaknál is magasabb csúszdák és lakóház nagyságú „homokvárak” váltják valóra a mai gyerekek álmait a világ vízi parkjaiban. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket jó lenne, ha egyszer minden lurkó felkereshetne!
 
Ami a mai felnőttek gyerekkorában még csak képzeletben létezett, az ma már akár valóság is lehet. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket jó lenne, ha egyszer minden lurkó felkereshetne!

Buborékok között

A pekingi Happy Magic Water Cube a Távol-Kelet leghíresebb és legnépszerűbb fedett vízi vidámparkja. A pekingi olimpia egykori vízi központjában alakították ki a látogatókat fantasztikus belső tereivel lenyűgöző aquaparkot, amely talán a legnagyobb ilyen típusú beltéri játszótér a világon. Az egykori olimpiai központot igazi vízi mesevilággá alakították át a készítők, de ha melegebbre fordul az idő, megnyílik a kinti rész is, amely számtalan izgalmas vízi játékot kínál. Amint az ember belép az ajtón, szinte elhagyja a valóságot, a külvilágból szinte semmit sem érzékelünk. Hatalmas buborékok, csobogó víz, kanyargós csúszdák és zubogó víztárolók vesznek körül. A vállalkozó szelleműek elindulhatnak a park egyik sarkából és rövid megszakításokkal végig csúszdázhatnak az egész parkon. 
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Repülőgépről vízbe csúszva

Az Oregonban található Evergreen Wings & Waves Waterpark tulajdonképpen egy különleges, repülő és űr témájú múzeum. Jó hír, hogy a sok repülőgép, űrhajó és különleges gépkocsi nemcsak a tudományok iránt érdeklődőket vonzza, hanem a vízi parkok szerelmeseit is. A csúszdapark talán egyik legextrémebb létesítménye, az a csúszda, ahol egy Boeing 747-es repülőgépből csúszhatunk le a mélybe.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Óriási csúszdáról a tengerbe

Ha Szicíliába, Terrasini-be utaznánk, mindenképpen érdemes felkeresnünk a Citta del Mare hotelt, amelyhez egy gyönyörű csúszdapark is tartozik. Valószínűleg itt található a világ egyik legszebb kilátásával rendelkező csúszdája, melyről egyenesen a Földközi-tengerbe érkezhetünk.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Havazás Floridában

Floridában mindig csodás, napfényes idő van, talán ezért is gondolták a csúszdapark alapítói, hogy jó ötlet lenne, ha egy jégparkot építenének. A Disney’s Blizzard Beach Water Park így egy fagyos, gleccserekkel és jégcsúszdákkal teli vízi vidámpark lett Florida legszebb részén. Olyan, mintha egy fantasztikus jeges-havas mesevilágba csöppentünk volna, melynek központja a hatalmas Gushmore-hegy, itt található az extrém élményt ígérő vízi csúszda is. A park legmerészebb létesítményén Summit Plammet nevű csúszdán 109 méter hosszan csúszhatunk közel 90 km/óra sebességgel a mélybe.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Víz a vízen, csúszda a hajón

A Disney hajóutak elindító a lehető legeredetibb vízi parkokat szerették volna létrehozni és ez valószínűleg sikerült is nekik. Az AquaDuck egyedülálló szórakozási lehetőséget kínál minden korosztály számára. Miközben a hajó az óceánokat vitorlázza, az utasok egy hatalmas úszógumin ringatózhatnak a medencében, vagy egy átlátszó akril csőben csúszva „körbejárhatják az egész hajót. A cső a fedélzet tetejéről indul, majd közvetlenül a hajó oldalán ér véget, fantasztikus látványt és megemelkedett adrenalin szintet ígérve a résztvevőknek.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Extrém vízi játszópark Tirolban

A Magyarországról is könnyen megközelíthető vízi vidámpark hitvallása szerint Ötzi soha nem ment volna a hegyekbe, ha az Ötz-völgy bejáratánál található AREA 47 vízi park az ő idejében már létezett volna. A világ legnagyobb kaland-játszótere három tiroli falu Haiming, Sautens és Roppen közelében található, és minden évben késő áprilistól késő szeptemberig várja látogatóit. Az AREA 47 több területre lett osztva, számunkra a legérdekesebb a Water AREA. A kristálytiszta vizű, 7 000 négyzetméteres fürdőtó szolgál itt háttérül a különböző vízi kalandokhoz: csúszdapark, szörf csúszda, ugrótorony, blobbing, vízisí és több mászófal, ahol egy rossz mozdulat után legrosszabb esetben is csak a tóban landolhatunk. Akiknek ez még nem lenne elég az adrenalinból, azok rafting és canyoning túrákon vehetnek részt a közeli gyors vizű patakoknál.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Skandinávia legnagyobbja

Ha azt gondoljuk, igazán jó vízi kalandparkokat csak mediterrán országokban találunk, nagyot tévedünk. A Lalandia In Billund 2009-ben nyitotta meg kapuit Dániában, Billund városában. Ez Skandinávia legnagyobb, 10.000 m²-es vízparti parkja. A vízcsúszdák között találjuk a négy fős csúszásra alkalmas Tornado"-t, a fejjel lefelé száguldásra épült „Octopus Racer”-t és a 102 méter hosszú „Twister”-t is. Három nagy fedett medence várja a látogatókat, összesen 7400 m²-es fűtött vízfelülettel.  úszáshoz, vízi játékokhoz és szórakozáshoz. A parkban nemcsak vízi, hanem szárazföldi szórakozás is várja a kalandra vágyókat, lehet bowlingozni, teniszezni, sőt még falat mászni is. Az aquaparktól nem messze található minden gyerek álma, a dániai Legoland is.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Képek forrása: youtube.com (2. kép), pinterest.com (3. kép), Typical Sicily (4. kép), charmposh.com (5. kép), TravelAge West (6. kép), Ski Guru (7. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...