Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

2018. 08. 09. 19:09
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Ami a mai felnőttek gyerekkorában még csak képzeletben létezett, az ma már akár valóság is lehet. Végtelen vízi kalandpark, a toronyházaknál is magasabb csúszdák és lakóház nagyságú „homokvárak” váltják valóra a mai gyerekek álmait a világ vízi parkjaiban. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket jó lenne, ha egyszer minden lurkó felkereshetne!
 
Ami a mai felnőttek gyerekkorában még csak képzeletben létezett, az ma már akár valóság is lehet. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket jó lenne, ha egyszer minden lurkó felkereshetne!

Buborékok között

A pekingi Happy Magic Water Cube a Távol-Kelet leghíresebb és legnépszerűbb fedett vízi vidámparkja. A pekingi olimpia egykori vízi központjában alakították ki a látogatókat fantasztikus belső tereivel lenyűgöző aquaparkot, amely talán a legnagyobb ilyen típusú beltéri játszótér a világon. Az egykori olimpiai központot igazi vízi mesevilággá alakították át a készítők, de ha melegebbre fordul az idő, megnyílik a kinti rész is, amely számtalan izgalmas vízi játékot kínál. Amint az ember belép az ajtón, szinte elhagyja a valóságot, a külvilágból szinte semmit sem érzékelünk. Hatalmas buborékok, csobogó víz, kanyargós csúszdák és zubogó víztárolók vesznek körül. A vállalkozó szelleműek elindulhatnak a park egyik sarkából és rövid megszakításokkal végig csúszdázhatnak az egész parkon. 
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Repülőgépről vízbe csúszva

Az Oregonban található Evergreen Wings & Waves Waterpark tulajdonképpen egy különleges, repülő és űr témájú múzeum. Jó hír, hogy a sok repülőgép, űrhajó és különleges gépkocsi nemcsak a tudományok iránt érdeklődőket vonzza, hanem a vízi parkok szerelmeseit is. A csúszdapark talán egyik legextrémebb létesítménye, az a csúszda, ahol egy Boeing 747-es repülőgépből csúszhatunk le a mélybe.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Óriási csúszdáról a tengerbe

Ha Szicíliába, Terrasini-be utaznánk, mindenképpen érdemes felkeresnünk a Citta del Mare hotelt, amelyhez egy gyönyörű csúszdapark is tartozik. Valószínűleg itt található a világ egyik legszebb kilátásával rendelkező csúszdája, melyről egyenesen a Földközi-tengerbe érkezhetünk.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Havazás Floridában

Floridában mindig csodás, napfényes idő van, talán ezért is gondolták a csúszdapark alapítói, hogy jó ötlet lenne, ha egy jégparkot építenének. A Disney’s Blizzard Beach Water Park így egy fagyos, gleccserekkel és jégcsúszdákkal teli vízi vidámpark lett Florida legszebb részén. Olyan, mintha egy fantasztikus jeges-havas mesevilágba csöppentünk volna, melynek központja a hatalmas Gushmore-hegy, itt található az extrém élményt ígérő vízi csúszda is. A park legmerészebb létesítményén Summit Plammet nevű csúszdán 109 méter hosszan csúszhatunk közel 90 km/óra sebességgel a mélybe.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Víz a vízen, csúszda a hajón

A Disney hajóutak elindító a lehető legeredetibb vízi parkokat szerették volna létrehozni és ez valószínűleg sikerült is nekik. Az AquaDuck egyedülálló szórakozási lehetőséget kínál minden korosztály számára. Miközben a hajó az óceánokat vitorlázza, az utasok egy hatalmas úszógumin ringatózhatnak a medencében, vagy egy átlátszó akril csőben csúszva „körbejárhatják az egész hajót. A cső a fedélzet tetejéről indul, majd közvetlenül a hajó oldalán ér véget, fantasztikus látványt és megemelkedett adrenalin szintet ígérve a résztvevőknek.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Extrém vízi játszópark Tirolban

A Magyarországról is könnyen megközelíthető vízi vidámpark hitvallása szerint Ötzi soha nem ment volna a hegyekbe, ha az Ötz-völgy bejáratánál található AREA 47 vízi park az ő idejében már létezett volna. A világ legnagyobb kaland-játszótere három tiroli falu Haiming, Sautens és Roppen közelében található, és minden évben késő áprilistól késő szeptemberig várja látogatóit. Az AREA 47 több területre lett osztva, számunkra a legérdekesebb a Water AREA. A kristálytiszta vizű, 7 000 négyzetméteres fürdőtó szolgál itt háttérül a különböző vízi kalandokhoz: csúszdapark, szörf csúszda, ugrótorony, blobbing, vízisí és több mászófal, ahol egy rossz mozdulat után legrosszabb esetben is csak a tóban landolhatunk. Akiknek ez még nem lenne elég az adrenalinból, azok rafting és canyoning túrákon vehetnek részt a közeli gyors vizű patakoknál.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Skandinávia legnagyobbja

Ha azt gondoljuk, igazán jó vízi kalandparkokat csak mediterrán országokban találunk, nagyot tévedünk. A Lalandia In Billund 2009. április 24-én nyitotta meg kapuit Dániában, Billund városában. Ez Skandinávia legnagyobb, 10.000 m²-es vízparti parkja. A vízcsúszdák között találjuk a négy fős csúszásra alkalmas Tornado"-t, a fejjel lefelé száguldásra épült „Octopus Racer”-t és a 102 méter hosszú „Twister”-t is. Három nagy fedett medence várja a látogatókat, összesen 7400 m²-es fűtött vízfelülettel.  úszáshoz, vízi játékokhoz és szórakozáshoz. A parkban nemcsak vízi, hanem szárazföldi szórakozás is várja a kalandra vágyókat, lehet bowlingozni, teniszezni, sőt még falat mászni is. Az aquaparktól nem messze található minden gyerek álma, a dániai Legoland is.
Hét különleges aquapark, amit egyszer minden gyereknek látni kell

Képek forrása: youtube.com (2. kép), pinterest.com (3. kép), Typical Sicily (4. kép), charmposh.com (5. kép), TravelAge West (6. kép), Ski Guru (7. kép)

Szóljon hozzá