Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

2024. 04. 22. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha a tengerparti strandolás és napozás után szívesen beiktatnának egy kirándulós napot, ajánlunk néhány kihagyhatatlan úti célt, ahol az egész család jól érezheti magát.

Velence és a lagúna szigetei

Az olasz Adrián nyaralunk Velence felkeresése szinte kötelező pontja a vakációnak. A szokásos körséta soha ki nem hagyható állomása a Szent Márk tér, a Rialto, a Sóhajok hídja valamint egy kis hajókázás a Canale Grandén (pénztárcától függően menetrendszerinti hajójárattal vagy gondolával). Megéri pár órával tovább időzni a városban és bemerészkedni a kisebb utcácskákba is, ahol sokkal kisebb a tömeg, de csodákat láthat az ember. Ha van rá időnk, érdemes betérni a Dózse Palotába és a Szent Márk templomba, végül pedig egy „panoráma pillantást” vetni Velencére a Campanile Di San Marco toronyból.  Velence mellett érdemes felkeresni a lagúna kisebb szigeteit, Murano, Burano és Torcello hangulatos utcáit, de körülnézhetünk Chioggiában és Lido Di Venezián is.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

Ravenna

Az olasz Adria déli szakaszán nyaralva érdemes beiktatni egy kirándulást a gyönyörű történelmi városba, Ravennába. A város az V. századi Nyugat Római Birodalom idejétől a VIII. századi Bizánci Birodalomig az adott tartomány fővárosa volt. Ennek köszönhetően rengeteg mozaik és keresztény illetve bizánci szentély található Ravennában. Jókat sétálhatunk a történelmi utcákon, ahol a számtalan műemlék mellett rengeteg hangulatos étterem és bár várja a vendégeket. A bazilika, a keresztelő kápolnák és a Brancaleone erőd szinte kötelező látnivalók, de az irodalomért rajongó turisták nem szokták kihagyni Dante sírját sem Ravennában.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

Delfinárium Riminiben

Az egész családnak fantasztikus élményt hozhat egy olyan jól felszerelt és színvonalas delfinárium, mint amit Riminien találunk. A júniustól szeptemberig tartó időszakban naponta négy delfin show-t rendeznek, rengeteg turistát vonz ez a látványosság, ezért készüljünk fel arra, hogy sorban kell állni a kasszánál. A show körülbelül háromnegyed órás, hat delfin és ugyanennyi idomár csillogtatja meg tehetségét különféle vidám zenék kíséretében. Ugrálnak, integetnek és labdáznak az állatokkal. A műsor olaszul zajlik, de egy-két játékba bevonják a közönség tagjait, sőt, néhány szerencsés kiválasztott kisgyereket is.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

Mini Italia

Riminiben járva érdemes ellátogatni az Italia in Miniatura Parkba, rövidebb nevén Mini Italiába is. Az olasz csizma alakjára megformált park olyan, mint egy óriási terepasztal, ahol vonatok robognak a hegyvonulatok között, alagutakon, hidakon át, miközben megcsodálhatjuk a Colosseum, a veronai Aréna vagy akár a pisai torony kicsinyített mását is. Afféle „turista Gulliverként” kalandozhatunk Liliputban, ahol minden pont olyan, mint az igazi. A miniatúrák mellett egy valódi vidámpark is vár, egy olyan vidámpark, ahol a játékok főként az olasz történelmi emlékművek köré épültek. Pisa, Velence, Szicília vagy éppen Róma, szinte az összes nevezetesség másolata itt van a parkban, kicsiben. Összesen 273 olasz és más európai emlékmű, vagy nevezetes hely másolatát találhatjuk meg itt.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

Aquapark, Lido Di Jesolo

A Jesolóban található vízipark Olaszország első számú "Vízi és Tematikus" Parkja, amelyet már a Legjobb Európai Vízi Parknak is megválasztottak. Az Aqualandia Jesolo több mint 80.000 m²- en amely minden korosztály számára kínál programokat, a csúszdáktól kezdve a vízi játékokon át a sportversenyektől és edzésektől egészen a vízi show műsorokig. Itt található a jelenleg a működtetők által a világ egyik legnagyobb csúszdájaként hirdetett Captain Spacemaker, amely 42 méteres magasságával igazán csak a legbátrabbaknak ajánlott, hiszen kb. 100 km/h sebességgel csúszhatunk lefelé, köszönhetően a csúszda 60 fokos dőlésszögének. Állítólag hihetetlen érzés, az embernek tényleg a torkában dobog a szíve, és csak a medencébe érkezéskor jut ismét lélegzethez és törhet ki egy felszabadult sikolyban!
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

San Marino

Riminiből könnyen megközelíthető, kihagyhatatlan kirándulási célpont a világ legrégibb, ma is fennálló köztársasága, Európa 3. legkisebb állama, San Marino. A különleges formájú hegycsúcson magasodó vár már messziről hívogat, a hangulatos kis utcácskák pedig azonnal elvarázsolnak. A Világörökség része San Marino történelmi központja és a „csúcsvár”, a Monte Titano. Az első métereket megtéve a középkori hangulat rögtön magával ragadja a látogatót. Az építészet, az szűk utcák és azokat beborító macskakövek végig olyan érzést kínálnak, mintha egy lovagkori film díszletében sétálnánk. Az Adriai tengerre néző panoráma pedig semmihez nem hasonlítható élmény.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

Caorle

Caorle egy kicsiny, romantikus hangulatú, velencei stílusban épült városka, történelmi belvárossal, az ország északi részén, Velencétől nem messze. Történelme mintegy kétezer éves múltra tekint vissza. Vonzereje a régi városközpont, a tengerparti sétány, a sekély vízü homokos tengerpart, a helyreállított utcácskák, a terek és a festői halászkikötő. Caorle belvárosban magyar szemmel szokatlan mennyiségű étterem, szórakozóhely, kávézó és üzlet található. Gyermekes családoknak ideális pihenőhely egy zsúfolt nap után.
Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián
Képek forrása: venice-tourism.com (2. kép), grupotaso.com (3.), intherimini.com (4.), wikipedia.com (5.), nemotour.cz (6.), pinterest (7.), topflight.ie (8.)
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...