Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Hogyan válaszd ki utazó bőröndödet? 3+1 fontos szempont!

2023. 04. 03. 16:45
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Az utazás alfája és omegája a csomag, amibe mindennek bele kell férnie, sőt még annál is többnek és aminek mindent ki kell bírnia, hideget, meleget, dőlést és néha a gyereket is. Összeszedtünk mi mindenre kell ügyelni, ha új utazó bőröndöt vásárolunk. Aki megfogadja tanácsainkat, annak csak a színről kell döntenie. Vagy még arról sem...

1. Ne a körülmények legyenek kemények, hanem a bőrönd!


Ma már szinte kizárólag a gurulós, keményfedeles bőröndök vannak forgalomban, hiszen ezek biztosítanak könnyű hordozhatóságot és védelmet a benne tárolt holminak. A műanyag felület nem engedi át a nedvességet, így egy kiadós eső után sem lesznek vizesek a bepakolt ruhák, használhatatlanok a könyvek és iratok. Tévedés azonban azt hinni, hogy a kemény fedél a műszaki cikkek számára is tökéletes védelmet nyújt. Bár csökkenti a törés valószínűségét, nem tudja elnyelni az ütések erejét.

Tipp: A kényes holmikat tehát a bőröndbe is védőtokban vagy legalább jól kipárnázva kell beletenni. A laptop például a törölközők és tréningruhák között remekül meg tud lapulni, ha nem is olyan hatékony a csillapítás, mint egy szivacságyon, de egy minőségi kemény borítású bőrönd és némi figyelem komolyan javít az esélyeken egy nagyobb puffanás során is.
 

2. A minőség itt is fontos!


Ma már fillérekért vehetünk bőröndöket a kínai piacon is, de jó ha tisztában vagyunk vele, hogy ezek nem a legtartósabb és ami talán ennél is nagyobb gond, nem a legstrapabíróbb darabok. Persze legyinthetünk erre, mondván, hogy ugyan, évente pár alkalommal kerül csak elő az utazó bőrönd, nincs sokat használatban. Ez egészen addig megnyugtató érv, ameddig egy szűkre tervezett átszállás alatti rohanás közben nem törik ki a kereke az olcsón vásárolt bőröndnek. Ilyenkor ugyanis nem elég a bosszúság, a nehézség, de még le is késhetjük a járatunkat, ha nem sikerül elég gyorsan magunk után vonszolni a meg-megakadó poggyászt. Ez egy jól megpakolt 90 literes bőrönd esetében eléggé el tudja rontani az útiélményt. Arról nem is beszélve, hogy ezek a gyengébb anyagból készült darabok könnyebben repednek és horpadnak, így sokkal kevésbé óvják a bennük elhelyezett holmit.

Tipp: Egy jó minőségű bőrönd évekig, sőt akár évtizedekig is kiszolgálhat minket, megéri hát rászánni egy nagyobb összeget, hogy könnyítse utazásainkat és ne plusz problémákat okozzon. Minőségi bőröndökre jó példákat találsz például itt: ecipo.hu/kiegeszitok/utazasi.html
 

3. Feladni vagy felvinni?


Talán a választás első lépése, hogy feltegyük a kérdést: kézipoggyászként akarjuk használni a bőröndöt vagy feladjuk? Ha nyáron rövid utakra indulunk elég lehet az a méret, amit a kiválasztott légitársaság kézipoggyászként felenged a gépre, erről érdemes a pakolás előtt tájékozódni, eltérések is lehetnek társaságonként. Egészen más azonban a helyzet, ha hosszabb nyaralásra indulunk, vagy olyan helyre utazunk, ahol meleg holmira is szükség van. Ilyenkor elengedhetetlen egy közepes vagy nagy méretű bőrönd, amiben minden szükséges holmink elfér.

Tipp: Ha pedig igazán elegáns megoldásra vágyunk, akkor egymáshoz illő darabokat választunk, egy nagymintás bőröndöt egy színben passzoló elegáns női bőr hátizsák például tökéletesen kiegészít. Ráadásul az utazáskor kézipoggyászként használt hátizsák a városi turistáskodás során is jó szolgálatot tesz.
 

+1 Nem mindegy a színe!


Nem kizárólag női szeszély vagy divathóbort hanem józan megfontolás is állhat egy színes vagy mintás bőrönd kiválasztása mögött. A feltűnő darabokat sokkal könnyebb kiszúrni a repülőterek futószalagjain. És talán az elcserélésre is kisebb az esély, ha nem a tizedik fekete, hanem a Volkswagen mikrobuszos darabot várjuk. Egy nyaraláson elfér egy üdítőbb színű vagy mintájú bőrönd is, merjünk vagányan nyaralni!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...