Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Milyen a jó laptoptáska nyaraláshoz és munkához is?

2021. 08. 01. 11:12
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Egy laptoptáska két alapvető funkciója, amelyek egyszerre kell hogy teljesüljenek: hogy kényelmesen szállítható/hordozható legyen a laptop, és hogy eközben maximális védelmet és biztonságot is nyújtson akár nyaraláskor is. A választásnál tehát ezekre a szempontokra kell kiemelten figyelni – na de nem mindegy, hogy milyen módon hordozzuk a laptopot, ráadásul a „kényelmes” is mindenkinek mást jelent, a „biztonságot” tekintve pedig sajnos egyetlen táskára sem írják rá, hogy nem nyújt elégséges védelmet. Nézzük hát meg mindezt részletesebben az egyedi igények tükrében.

Biztonsági szempontok


A teljeskörű védelem azt jelenti, hogy a táska mindenféle potenciális sérüléstől, károsodástól a lehető legjobban óvja az eszközünket, azaz

 • a leesés, ütődés okozta töréstől, repedéstől, illetve a hardver károsodásától;
 • a karcolásoktól, zsíros-koszos kéznyomoktól;
 • a nedvességtől, víztől, például kiömlő ital vagy egy zápor esetén;
 • túlzott hőhatástól, például a napon felejtett autóban,

Mindezt persze a reálisan elvárható kereteken belül.

A felsorolt alapfeltételeknek az a laptoptáska felel meg, amelynek

 • van egy jól záródó (esetleg rögzítőpánttal is ellátott) fő rekesze a laptop számára, és ez puha anyaggal bélelt;
 • külső anyaga kellően párnázott vagy erős, vastag, ami felfogja az ütéseket;
 • legalább kívülről vízlepergető vagy vízálló;
 • biztonságosan záródik (többnyire fémcipzárral vagy mágneses gombokkal).

 

Praktikus szempontok


A használati szokásaink szerint különféle funkciókra lehet igényünk az alábbiak közül:

 • legyenek további rekeszei, zsebei a tartozékok (töltő, kábel, akkumulátor stb.) számára; jó, ha ezek is béleltek, zárhatók;
 • legyenek egyéb rekeszei az iratok, illetve az írószerek, szemüveg stb. számára;
 • legyen tárolórésze a többi személyes holmink számára;
 • legyen rajta kimeneti nyílás a kábelnek, hogy út közben is lehessen tölteni vagy csatlakoztatni;
 • lehessen bőröndre rögzíteni;
 • jól tisztítható legyen, ne piszkolódjon nagyon a zsíros, nyirkos kéztől.

Ezek mindegyikére nem feltétlenül van szükségünk, ha például külön táskát is hordunk a személyes holminknak és az iratoknak, vagy ha nem ebben visszük a laptopot a nyaralásra, üzleti útra.

 

Kényelmi szempontok


Hogy hogyan járunk munkába, és hogy a laptoptáskában kizárólag a laptopot akarjuk hordani, vagy az összes egyéb holminkat is, ezek döntően meghatározzák, hogy milyen táska a legideálisabb számunkra. Ehhez hozzájön még, hogy kinek mi kényelmes: kézitáskaként hordani, hátra vagy vállra vetni, tokban betenni egy normál táskába, vagy egyszerűen magunkhoz szorítani tokostól. Utóbbit inkább csak a háztól házig autóval közlekedőknek ajánljuk, és persze csak akkor, ha van egy külön válltáskájuk a többi holminak – azért válltáska vagy hátizsák, mert ha mindkét kéz le van foglalva, az jelentősen növeli a leejtés kockázatát. A kézben hordott tok anyagát és színét a koszolódás szempontjából is vizsgáljuk meg.

A kézi fogantyú kényelmességét és hosszát is próbáljuk ki (valamint ennek is vizsgáljuk meg az anyagát). Ha van hosszú pántja, jó, ha az leszerelhető vagy elrejthető, ha viszont azzal is szeretnénk hordani, mindenképpen győződjünk meg róla, hogy kellően széles és puha-e, illetve hogy van-e rajta a vállrészen (akár elcsúsztatható) extra kényelmi párnázás.

 

A laptoptáskák kialakítása

 

Klasszikus laptoptáska

Egy komolyabb laptoptáskának van kézi hordozásra alkalmas füle és egy hosszú pántja is arra az esetre, ha a vállunkra szeretnénk tenni vagy keresztben átvetni. Több rekeszes, tehát a laptopon kívül a tartozékok és egyéb holmi is belefér. Általában masszív, jól bélelt kialakítása van – ha jó minőséget választunk belőle, nagy eséllyel ez védi meg legbiztonságosabban a készüléket akár a mindennapi munkába zötykölődés vagy biciklizés, akár egy nyaralás, utazás során.

 

Becsúsztathatós tok

Ma már ebből is sokféle létezik, többnyire cipzáras vagy mágneses záródással, a legegyszerűbb vékony védőtoktól a profin bélelt változatig, sőt némelyiknek füle is van. Túl sok pakolórészt ne várjunk tőle. Legideálisabb abban az esetben, ha táskába helyezzük, ha viszont önmagában akarjuk hordani, a kellő párnázottságra figyeljünk oda.

 

Hátizsák

Itt is van egy külön záródó, jól bélelt rekesz a laptopnak, plusz a többi zsebbe, fakkba általában még sok mást is bele tudunk helyezni. Kerékpározáshoz ideális (győződjünk meg az extra ütésvédelemről), vagy tömegközlekedéshez, külföldi utazáshoz is. Mivel háton nem túl elegáns, jó, ha van kézi fogantyúja is – a legprofibb változatoknál a hátipánt el is rejthető.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem