Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

2024. 04. 30. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Városok olyan hangulattal, mintha megállt volna bennük az idő, szűk, kanyargós macskaköves utcák, meseszép panorámák, és vízparti települések is bekerültek listánkba, ahol igazi ékszerdoboz-városokat gyűjtöttünk össze.

Grožnjan, Horvátország

Nehéz nyáron olyan helyre utazni Horvátországon belül, ami nem hemzseg a turisták tömegétől, ezért felüdülést jelentenek azok a kisvárosok, vagy falvak, amik ugyanazt a mediterrán hangulatot adják a szűk utcákkal, finom illatokkal, és a tenger közelségével. Ilyen falucska Grožnjan is, melynek érintetlen középkori stílusú központi része varázslatos. A művészetek városának is hívják, mivel több művészeti rendezvénynek is otthont ad. Felejthetetlen kilátást kínálnak a város gyönyörű teraszai, ugyanis a kis hely dombtetőre épült, és közel 20 km-re a tenger morajlását is élvezhetjük.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Piran, Szlovénia

Egy kis szigetre épült Piran óvárosa, ahol a Szent György templom csúcsa tornyosul a tenger fölé. Középkori hangulatú, kalandos sétákat tehetünk a szűk utcáin a barokk-reneszánsz stílusú épületek között, jachtot bérelhetünk, fürödhetünk strandján. Ne lepődjünk meg, ha olaszos hangulat kerít hatalmába minket, ugyanis a városka 500 éven keresztül a Velencei Köztársasághoz tartozott. A kikötő mellett végig sétálva jutunk a hatalmas Fő térre, onnan pedig meg se álljunk a várfalig, ahonnan letekintve gyönyörű panoráma tárul elénk.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Annecy, Franciaország

Franciaország történelmi városa, az Alpok gyöngyszeme. E jelzőkkel illetik a mesebeli Annecy városát, ahol hajózhatunk Európa egyik legtisztább taván, megcsodálhatjuk azt a kastélyt, amelyről Walt Disney Csipkerózsika várát mintázta. Sétáljunk végig a szerelmesek hídján, és érezzük magunkat úgy, mintha Velencében lennénk, ugyanis tiszta vizű csatornái körbeszelik az óvárost. Egy nap alatt bejárhatjuk, vagy körbebiciklizhetjük, ha megéheztünk, akkor pedig kiülhetünk a csatornák feletti teraszok valamelyikére, örök élmény marad.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Hallstatt, Ausztria

Ausztria legvonzóbb, legbájosabb, és egyben egyik legrégebb faluja Hallstatt, ahol kötelező a romantikus csónakázás a hatalmas, 2-3000 méteres hegyek közt elterülő 8 km hosszú tavon. Délről Dachstein határolja, híres barlangjaival és merész kilátóival. A Hallstatt feletti Salzbergen pedig a környék legnépszerűbb sóbányája vonzza a látogatókat. A festői kisváros a Világörökség része, bámulatos látványt nyújt a 360 méterrel Hallstatt felett kinyúló Welterbeblick kilátó, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik. Egy 16. századi csontházba is betekinthetünk, ahol összesen 610 koponya található a csontkamrában.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Rothenburg ob der Tauber, Németország

Végtelenül romantikus kis óvárosban sétálhatunk, ha Rothenberg ob der Tauberbe látogatunk. Ez az a hely, ami a Disney rajzolóit is inspirálta a Pinocchio készítésekor. Emellett filmforgatások kedvelt helyszíne is, főleg a Plönlein tere miatt, mely megőrizte igazi középkori jellegét. 9 méter magas várfal is körbeveszi, így aki autóval érkezik, a falon kívül tud leparkolni. Fehér tornya, színes házai, szűk utcái, kedves kis kávézói igazán hangulatos élményt ígérnek.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Cesky Krumlov, Csehország

Moldva parti cseh mesevárosban tehetünk felejthetetlen sétát, ahol a folyó hídján átérve tárul elénk a világ egyik leghíresebb kulturális kincse: a sziklára épített hatalmas várkastély, alatta a mézeskalácsházakra emlékeztető óváros, a kettőt a Moldva masnija köti össze. Minden sarokról fényképezésre csábít a változatos látvány, 1992 óta pedig Cesky Krumlov történelmi negyede is a Világörökség részét képezi. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Öt udvarból és negyven épületből áll, valamint tartozik hozzá egy hét hektáros kastélypark is.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Orta San Giulio, Olaszország

Romantikus tóparti falucska Piemont régióban Orta San Giulio, szűk macskaköves utcák, apró galériák, pici boltok ejtenek ámulatba minket, ha ide utazunk. Nevezhetjük akár a béke és a nyugalom szigetének is, főleg azért, mert nincs autós közlekedése. Áthajózhatunk a település kis szigetére, melyet fél óra alatt körbe is járhatunk. A tó partján elegáns villák, csodás panorámájú nyaralók sorakoznak.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Colmar, Franciaország

Európa egyik legmutatósabb, festői szépségű városa a franciaországi Colmar, melynek jellegzetes elzászi stílusú építészete gyakran visszaköszön a népszerű utazási képek között. Színes házai minden utcában fellelhetők, a germán és a francia stílus egyfajta keverékét képezik. Macskaköves utcái, és a Lauch folyó csatornáin átívelő hídjai miatt sokan „kis Velencének” is hívják. Érdemes figyelni a dekoratív ablakpárkányokat, és a házak ablakain lévő redőnyöket, ha erre járunk, mert varázslatos minden részletük.
Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

Képek forrása: pixaby.com; Rothenburg ob der Tauber: trover.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide