Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Munkalehetőségek a Pécs környéki strandokon és vendéglátó egységekben

2024. 06. 06. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Itt a nyári szezon, a strandidő, de nem csupán a Balatonra érdemes elmenni. Ezt a pécsiek is jól tudják, vagy a város környékére, például Orfűre érkező fesztiválozók is. De Pécs városa sosem alszik, legyen szó strandolásról vagy épp turizmusról, egyetemista életről. Épp ezért az álláskeresők számára is jó eséllyel akad feladat, ha dolgozni szeretnének.

Álláslehetőségek a Mecsek ölelésében a nyári szezonban és azon túl

Ha nyár, akkor Orfű és strand, vagy Mohács, termálfürdők és így tovább. Baranya környékén bőven adódnak lehetőségek. Ha munkát keresünk, akkor is érdemes ezt kihasználni. Szerencsére nemcsak nyáron dolgozhatunk, hiszen ősztől tavaszig fut az egyetemista szezon, Pécs és környéke pedig az év 365 napján vonzza a turistákat is.

Nincs hiány a helyi munkalehetőségekből: pincér, konyhai kisegítő, pultos, szakács állások a PecsAllas.hu oldalon rendre elérhetőek. Nem kell elkeseredni akkor sem, ha nem hívnak vissza valahonnan egyből, hiszen számos betöltetlen pozíció található több vendéglátó egységben is – a pecsallas.hu oldalán pedig ezek többnyire meg is vannak hirdetve. De persze nem árt a közösségi médiában, az ismerősöknél vagy akár az adott helyszíneken kopogtatni sem.

Gyorsan munkába állhatnak a jelentkezők

Mivel mindig pörgés van, ezért nem kell sokat várni a munkába állásra, és háromkörös, stresszes nagyinterjúkra sem számítani. Értesz valamihez, dolgozni szeretnél? A gyakorlat persze előny, de nem feltétlen. Persze ez nem egy klasszikus 9-17-ig pozíció, egy kis túlóra, helyettesítés és hasonlók mindig benne vannak a pakliban. De aki vendéglátózott már valaha, ezt pontosan tudja, hogy működik.

Pécs környékén a nyári szezonban érdemes szétnézni a különböző fesztiválok (pl. Fishing on Orfű), strandok és egyéb szezonális munkák között is, ahol akár kiemelt bérezésre is számíthatnak a munkavállalók. Év közben pedig inkább a városban lehet nagy munkaerőigénnyel számolni.

Pécs: a város, ami sosem alszik!

Ha strand, akkor a gyerekektől kezdve az idősekig mindenki megfordul nappal, ha viszont leszáll az éjszaka, Pécs városa akkor sem alszik, a vendéglátósok számára pedig bőven akad tennivaló. Gondoljunk csak az aktív egyetemi életre és az állandó bulikra: BTK-hétfő, TT-kedd, közgáz szerda, ETK-csütörtök – és péntek-szombat persze, hogy buli van! Így megy ez egész évben, nyáron pedig, amikor lenne egy kis pihenőidő, indulnak a fesztiválok, és eljön a strandolás ideje.
Kép forrása: freepik.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...